25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVASLI - UŞAK

Ağaçbeyli'de mercimek festivali

AĞAÇBEYLİ KASABASINDA MERCİMEK FESTİVALİ

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Ağaçbeyli Beldesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Mercimek ve Kültür Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Ağaçbeyli Belediye Parkı'nda düzenlenen festivalin açılış törenine Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli , Ağaçbeyli Belde Belediye Başkanı Turgay Tirit, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Festival açılışında konuşan Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit, beldenin en önemli geçim kaynakları arasında yer alan mercimeği tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri festival kapsamında çeşitli yarışmalar ve halk konserleri organize ettiklerini ifade etti. İki bin nüfuslu beldede yıllık yaklaşık 20 ton mercimek üretildiğini kaydeden Belediye Başkanı Turgay Tirit, “Beldemizde uzun yıllardan beri mercimek üretiliyor. Sağlıklı bir gıda olan mercimek en önemli tarım ürünlerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle geçen yıl ilk defa bir festival organize ettik. Halkın yoğun talebi üzerine bu yılda festival yapmayı kararlaştırdık. Mercimek festivalini geleneksel hale getirip yöre halkının kaynaştığı, dışarıdaki hemşerilerimizin bu vesile ile akrabaları ile hasret giderdiği bir etkinlik haline getireceğiz. Bu yıl festival programı kapsamında çeşitli yarışmalar ve halk konserleri organize ettik”dedi.

Ağaçbeyli Mercimek ve Kültür Sanat festivali Başkan Turgay Tirit’in konuşmasının ardından çeşitli gösteriler ve Naim Akbaş konseri ile devam etti. Festival kapsamında bugün de çeşitli etkinlikler ve halk konseri gerçekleştirilecek.

AĞAÇBEYLİ KASABASINDA MERCİMEK FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 11:07:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 15:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?