18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVASLI - UŞAK

Sığırları vurup kasaplara satıyorlardı

Uşak'ta meralarda otlayan büyükbaş hayvanları çalarak etlerini kasaplara sattığı öne sürülen 7 kişilik bir şebeke yakalandı.

Edinilen bilgiye göre bir süredir çevre il ve ilçelerde artan hayvan hırsızlıklarına yönelik çalışma yapan Uşak İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri, Sivaslı ilçesinde hayvan hırsızlığı yaptığı iddia edilen yedi kişiyi önceki gün gözaltına aldı.

Şüphelilerin meralarda otlayan hayvanları gece keserek etlerini sattığı öne sürüldü. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler jandarma tarafından sorgulandı. Hayvan hırsızlarının Denizli, Afyon ve Uşak illerine bağlı ilçelerde arazide otlayan büyükbaş hayvanları silahla vurarak etkisiz hale getirdikten sonra derilerini arazide yüzdükleri ve etlerini sattıkları öğrenildi.

7 kişilik şebekenin son olarak Denizli'nin Çivril ilçesi Işıklı beldesi yakınlarında dağlık bölgede 18 adet büyük baş hayvanı bir gecede çaldıkları, etlerini sattıktan sonra derilerini satmak isterken yakalandıkları bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 09:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?