23
Mayıs
2024
Perşembe
SİVASLI - UŞAK

Çilek çiftçiyi rahatlatıyor

Sivaslı'da, bölge halkının en önemli geçim kaynaklarından biri olan çilek, on gün içerisinde pazara çıkmaya başlayacak.

Geçtiğimiz yıl 400 ton ürün toplayan ve yaklaşık 200 ailenin geçimini sağladığı çilek, aynı zamanda bölge çiftçisini ekonomik açıdan rahatlatan bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, yaptığı açıklamada, ilçede yetişen çileğin aromasının yüksek ve bölge çiftçisinin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 19. Çilek Festivali’ni bu yıl 11 - 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Şu anda Sivaslı’da üretilen çilekler olgunlaşma aşamasında. Havalar sıcak giderse 10 gün içerisinde pazara çıkmaya başlayacak. Serada üretilen çilekler ise pazara çıkmaya başladı. Geçen yıl 400 ton çilek üretildi. Bu yıl Özel İdare Bütçesi ile Tarım İl Müdürlüğü’nün de desteği söz konusu" dedi.

Sivaslı’da yaklaşık 200 aile geçimini çilekten sağladığını kaydeden Poyraz, "Kış sezonundan sonra paraya dönüşen ve çiftçiyi rahatlatan ilk ürün olması nedeniyle çilek bizim için hayati önem taşımaktadır. Bu yılki hedefimiz 500 ton çilek üretmek. İlçe ekonomisine katkısı ise yaklaşık 750 bin YTL olacak. Sivaslı çileği iklim şartları ve toprak özelliği nedeniyle aroması yüksek bir ürün. Yani bir sele çileği evin bir odasına koyduğunuzda kısa sürede kokusu yayılan kaliteli bir ürün. Bu yıl 19. düzenleyeceğimiz festivalin amacı bölgeyi ve ürünü tanıtmak, üreticiyi teşvik etmek ve tüketimi arttırmaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Dursun Poyaz, çileğin cildi güzelleştirdiğini, kanı temizlediğini ve kan dolaşımını sağladığını ifade ederek, prostat hastalığına da iyi geldiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:37:24
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?