20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVASLI - UŞAK

Deprem ve yangın tatbikatı

Uşak İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nce Sivaslı İlçesi Sosyal Tesislerinde deprem ve yangın tatbikat düzenlendi. 

İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Sivaslı Belediyesi ve 112 ekiplerinin katıldığı tatbikatı Uşak Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım, İlçe Kaymakamı Sedat Yıldırım ve öğrencilerle vatandaşlar izledi. Tatbikat temsili 7.2 şiddetindeki deprem ile başladı. Sosyal Tesis binasında bulunan çalışanlar tahliye edildi. 

Senaryoya göre depremde enkaz altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Deprem sonrası çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Binada mahsur kalanlar ise Sivil Savunma ekipleri tarafından sedye ve halatlarla aşağı indirildi. Tatbikat sonrası bir açıklama yapan Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım, "Bu tür felaketlerin hiç olmamasını temenni ediyoruz. Ancak olduğunda da her bakımdan hazır olmak için gereken tüm hazırlıkları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Uşak bu yönden çok hazırlıklı bir kent. Belki de Türkiye'nin en hazırlıklı illeri arasında yer alıyoruz. İlçemizde de bu hazırlıkları yaptığımız tatbikatlarla sürdürmeye kararlıyız." dedi. 

İl Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp ise 2007 yılında 8 ayrı tatbikat düzenlediklerini ifade ederek 2008 yılındaki tatbikatları ilçelerde yapacaklarını ve ilkini Sivaslı İlçesi’nde yaptıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?