31
Mayıs
2024
Cuma
SİVASLI - UŞAK

Sivaslı'ya modern otogar binası

Sivaslı Belediye tarafından yaklaşık bir yıl önce temeli atılan şehirlerarası otogar tesisleri inşaatı tamamlandı.


Belediye Başkanı Dursun Poyraz, şehirler arası ulaşımda kullanılmak üzere sağlıklı bir otogar tesisinin bulunmaması nedeniyle ilçe halkının sıkıntı çektiğini ifade ederek modern bir otogar tesisi inşa ettiklerini söyledi.
Uşak il merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan ve Denizli yolu üzerinde bulunan Sivaslı İlçesi modern bir otogar tesisine kavuşuyor. Uşak’ın Denizli ve Antalya illeri ile güney sahillerine bağlanan yol üzerinde bulunan Sivaslı ilçesi duble yola kavuşamadı henüz ama modern bir otogara kavuştu.


Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, otogar projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, ilçede şehirler arası ulaşımında kullanılan sağlıklı bir otogar bulunmadığını ifade ederek, “Bu eskilliği gidermek için bir proje hazırladık Düzenli bir hale getirmek amacıyla Tarım Kredi Kooperatifine ait arsayı 153 bin YTL ödeyerek aldık. Bu alanda 6 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 6 bin 600 metrekare bir alanda otogar tesisi inşa ettik. İnşaatını tamamladığımız tesisi önümüzdeki gülerde hizmete açacağız. Proje maliyeti 275 bin YTL olarak belirlendi. Bu tesisin hizmete girmesi ile ilçe halkı modern bir ulaşım ve otogara kavuşacak.İlçemizde köy ve beldelerle birlikte 305 adet hat minibüsü var. Uşak-Denizli güzergahına yolcu taşıyan günde 10 tane de otobüs seferi gerçekleşiyor. Tesis hem bu yoğun trafiği rahatlatacak hem de ilçe merkezindeki keşmekeşliği ortadan kaldıracak ” dedi.


Başkan Dursun Poyraz, tesis içerisinde 5 yazıhane, bire kıraathane, bir lokanta, idari bölüm, toptancı sebze hali ve tuvalet gibi bölümlerin yer aldığını da sözlerine ekleyerek lokanta yada kıraathaneyi ihale yoluyla satıp gelirini Sivaslı Meslek Yüksek Okulu inşaatına aktaracaklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 13:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?