29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİVASLI - UŞAK

Uşak Üniversitesi'nde türban yasağı

Uşak Üniversitesi, türban ile ilgili Anayasa düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanmasına karşın kendilerine konuyla ilgili bir resmi yazı gelmediği gerekçesiyle türbanlı öğrencileri derse kabul etmiyor. 

Sabah saatlerinde türbanıyla Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelen öğrenciler derse giremedi. Fakülte binasına gelen birkaç türbanlı öğrenci türbanlarıyla kapıdan içeri girdi ancak daha sonra gelen öğrenciler türbanla kabul edilmedikleri için türbanlarını çıkartarak içeri girdi. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Şişman, yaptığı açıklamada, yeni kurulan bir üniversite olduklarını ifade ederek, "Biz üniversite olarak kanun ve nizamlara uyacağız. Bu tür tartışmaların içerisinde yer almak istemiyoruz. Düzenlemeyle ilgili bize şu saate kadar bir yazı gelmedi. Bu nedenle mevcut uygulamayı sürdürüyoruz. Zaten öğrencilerimizde bize türbanla girmek istiyoruz diye bir talepte bulunmadı. Başlarını açarak derse giriyorlar. Üniversitemizde bu konuda bir sorun yaşanmıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?