3
Mayıs
2024
Cuma
SİVASLI - UŞAK

Meliha Akarsu

Meliha Akarsu, eşi Avukat Nurettin Akarsu’nun ismini Selçikler beldesindeki ilköğretim okulunda yaşatacak.

Ankara’da ikamet eden Uşaklı Meliha Akarsu, ölen avukat eşi Nurettin Akarsu’nun memleketi olan Uşak Sivaslı ilçesine bağlı Selçikler beldesindeki ilköğretim okulunun tümünü yenileyerek okula eşinin ve kendisinin ismini verecek. Okulun ismini Nurettin - Meliha Arasu İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi için hazırlanan protokol, Meliha Akarsu, Vali Ayhan Çevik ve Milli Eğitim Müdürü Tevfik Atasoy’un katıldığı törenle imzalandı.

Okulun 10 adet tuvaleti, iç ve dış boyası ve okulun genel onarımı yapıldıktan sonra tesisat, ders araç gereçlerinin onarımı ile gerektiğinde yeni araç gereç alımı da yapacak olan Meliha Akarsu, okula hem kendi ismini, hem de müteveffa eşinin ismini verecek. Hayırsever Akarsu, eşinin isminin unutulmaması ve sürekli anılması için bu girişimde bulunduğunu söyledi.
Öte yandan, 40 milyar liraya mal olacak olan okulun onarımı ve araç gereç yenileme işlemlerinin de 1.5 ayda bitirilerek 2001-2000 eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceği kaydedildi.

Protokolü imzalayan Vali Ayhan Çevik de, Meliha Akarsu’ya davranışından dolayı teşekkür ederek, eşi Nurettin Akarsu’ya Allah’tan rahmet dileğinde bulundu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar