3
Mayıs
2024
Cuma
SİVASLI - UŞAK

Rukiye-Ahmet Akbay

Uşaklı hayırsever gurbetçi aile, 34 yıldır kazandıklarıyla susuzluk sorunu yaşayan 3 köyün grup içmesuyu inşaatını yaptıracak.

Tatil için geldiği Uşak’ın Sivaslı ilçesi Samatlar köyü, Salmanlar ve Akarsu köylerinin grup içmesuyu inşaatını yaptıracak olan gurbetçi Ahmet Akbay, eşi Rukiye Akbay ile Vali Ayhan Çevik ve 3 köyün muhtarları arasında bir protokol imzalandı. Samatlar, Salmanlar ve Akarsu köylerine yapılacak olan grup içmesuyu inşaatının birinci keşif bedelinin 120 milyar lira olduğu, gurbetçi ailenin ilk planda 30 milyar lira vererek projenin kış mevsiminden önce hayata geçirilmesini sağlayacağı belirtildi.

Protokol töreninde konuşan Uşak Valisi Ayhan Çevik, devletin yapamadığını hayırsever vatandaşın yaptığını belirterek, "Bu aile Avrupa’da kazanıp memleketinin insanına harcıyor. Köy Hizmetleri Uşak İl Müdürlüğü’nce projesi üretilen 2001 yılı yapım programına girmeyen 3 köyün grup içme suyu inşaatı ödenek sağlanmadı. Devletin sağlayamadığını, bu hayırsever aile yaptıracak" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar