3
Mayıs
2024
Cuma
ULUBEY - UŞAK

Gürcü Dinçkan

Uşak’ın Ulubey İlçesi’ne bağlı Kışla Beldesi’nde oturan emekli gurbetçi Gürcü Dinçkan, kendi ismini vererek yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışını, Vali Ayhan Çevik’le birlikte yaptı.

1972 yılında işçi olarak gittiği Hollanda’dan emekli olduktan sonra, biriktirdiği parayla, memleketi Kışla Beldesi’ne okul yaptırmaya karar veren Gürcü Dinçkan, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne giderek bu kararını bildirdi. Dinçkan daha sonra, 16 milyar lira harcayarak bir yılda okulu yaptırdı.

Dinçkan, törende yaptığı konuşmada, "Hayalimde öğretmenlik vardı ama, öğretmen olamadım. Memleketimdeki çocukların cahil kalmasına göz yumamazdım. Burada birçok öğretmenin yetişmesine vesile olacağım" dedi. Törenden önce öğrencilerin yanına giderek onları seven Gürcü Dinçkan’a şükranlarını bildiren Vali Ayhan Çevik, "Böyle hayırseverlerin eli öpülür" diyerek Dinçkan’ın elini öptü ve bir de şükran plaketi verdi.

Ulubey Merkez’de 135 milyar lira harcayarak kendi adını taşıyan okul yaptıran bir diğer hayırsever vatandaş M.Fuat Terci de, elini öpmek isteyen Vali Ayhan Çevik’e elini öptürmedi. Vali Çevik, Milletvekili Hasan Özgöbek ve hayırsever M. Fuat Terci, önce Atatürk büstünün, daha sonra da okulun açılışını yaptı. Açılışta, halk oyunları gösteriler sunarken, sanatçılar da türküler söylediler.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar