5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

El Kaide operasyonu: Tüm ayrıntılar

Gaziantep'te gece saatlerinden bu yana devam eden çatışmanın sona erdiği öğrenildi. Direnişi sürdüren şahıslardan biri ölü olarak ele geçirildi, diğeri teslim oldu.

Gaziantep'te El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonda bir evde çıkan çatışma, 13 saat sonra bitti. Çatışma sırasında teslim olmayan ve polislere direnen 3 kişiden 2'si ölü ele geçirilirken, 1 kişi de teslim oldu.


Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde tespit edilen bir örgüt evine Özel Harekat Şube Müdürlüğü başta olmak üzere çok sayıda polisin katılımı ile operasyon düzenlendi. Operasyonda çıkan silahlı çatışma sırasında bir polis memuru şehit olurken örgüt üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi ise ölü ele geçirildi. Öldürülen Servet Sarıoğlu ile Cebrail Kirazoğlu'nun cesetleri Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Çatışmanın yaşandığı mahalle ilerleyen saatlerde tamamen abluka altına alınırken, çevreye kimse yaklaştırılmadı. Polisin "teslim ol" çağrısına sürekli ateşle karşılık veren direnişçilerden 2'si 13 saat sonra ölü ele geçirilirken, 1 kişi ise teslim oldu. Örgüt evinde ölü ele geçirilenlerin Mehmet Polat (41) ve oğlu Mehmet Zeki Polat (21), teslim olan kişinin ise Mehmet Polat (28) olduğu öğrenildi. Ölü ele geçirilenlerden Mehmet Polat'ın 2002 yılında da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği tespit edildi.

 

 


Teslim olan Mehmet Polat, bindirildiği araçla hızla Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, öldürülen baba ile oğulun cesetleri Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Operasyonun sona ermesinden sonra bölgede toplanan kalabalık, özel harekat ekiplerini alkışlayarak polis lehine slogan attı.


Saat 01.30'da başlayan operasyonda şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) için yarın sabah 08.30'da Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenleneceği, şehit polisin cenazesinin törenin ardından memleketi Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Çatalköprü köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

BİR ÖNCEKİ HABER

Şehitkamil İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde gece 01.30'dan bu yana süren çatışmanın sona erdiği bildirildi.

Direnişi sürdüren şahıslardan biri ölü olarak ele geçirilirken, teslim olan diğer şahsın yanında bir çocukla birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

ÇATIŞMA SONA ERERKEN, ŞAHISLARDAN BİRİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ, DİĞERİ TESLİM OLDU

Gaziantep'te gece saatlerinden bu yana devam eden çatışmanın sona erdiği öğrenildi. Direnişi sürdüren şahıslardan biri ölü olarak ele geçirildi, diğeri teslim oldu.


Şehitkamil İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde gece 01.30'dan bu yana süren çatışmanın sona erdiği bildirildi. Direnişi sürdüren şahıslardan biri ölü olarak ele geçirilirken, teslim olan diğer şahsın yanında bir çocukla birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

GELİŞMELER

Gaziantep'te terör örgütü ‘El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda 1 polis memuru şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken, 18'i sağ olarak ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ ALMAK İSTEYEN BASIN MENSUPLARINA SALDIRAN ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI


Gaziantep'teki operasyon sırasında saat 01.30'da başlayan çatışma halen devam ediyor.


Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde örgüt evi olduğu öne sürülen ikamete Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi. Operasyon bölgesinde çok sayıda patlama ve silah sesi duyuldu. Ablukaya alınan mahallede polis içeride direnen 2 kişiyi sağ ele geçirmek için büyük uğraş veriyor. Bölgede yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Gece geç saatlerde başlayan çatışma devam ediyor.


Bu arada güvenlik çemberinin yanına gelen iki kişi polislerle konuşarak operasyonun durdurulmasını ve anlaşma yapmak istediklerini söyledi. Polisle konuşan iki kişi bu sırada görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'la görüşmek istediklerini söyleyen şahıslar karga tulumba gözaltına alındı.


Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki devam eden çatışmada ise teslim olmayı reddeden ve zaman zaman polise ateş açan 2 kişinin El Kaide üyesi olduğu iddia edilen ve uzaktan akraba oldukları belirtilen Mehmet Polat (28) ve Mehmet Polat (46) olduğu öğrenildi.


Gaziantep'teki örgüt evi baskınında örgüt üyesi oldukları iddia edilen Servet Sarıoğlu (33) ile Cebrail Kirazoğlu (32) öldürülürken, özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu. Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor.


Öte yandan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Şaban Nergiz de panzerden düşerek hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurunun Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Operasyonda gözaltına alınan kişi sayısının 20'yi bulduğu, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

OPERASYON SIRASINDA TESLİM OLDUĞU İDDİA EDİLEN M.P'NİN ÖĞRETMEN AĞABEYİNİN DÜN KAHRAMANMARAŞ'TA GÖZALTINA ALINDIĞI ÖĞRENİLDİ

Gaziantep'te bir örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında teslim olduğu iddia edilen Mehmet Polat'ın öğretmen ağabeyinin dün Kahramanmaraş'ta gözaltına alındığı öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te örgüt evlerine düzenlenen operasyonlar sırasında teslim olduğu ileri sürülen M.P'nin (32) Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde öğretmenlik yapan ağabeyi H.P'nin, örgüte mensup olduğu iddiasıyla dün Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince evinde gözaltına alındığı öğrenildi. Aslen Gaziantepli olduğu belirtilen 12 yıllık öğretmen H.P'nin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi.
(


SABAH SAATLERİNDE KESİNTİYE UĞRAYAN SİLAH SESLERİ TEKRAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

Gaziantep'teki operasyon sırasında saat 01.30'da başlayan çatışma halen devam ediyor.


Şehitkamil ilçesinde bulunan Karşıyaka Mahallesi'nde örgüt evi olduğu öne sürülen ikamete Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi. Karşıyaka Mahallesi'nin yanı sıra eşzamanlı olarak Nizip ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde de daha önceden tespit edilen yerlere operasyon yapıldı. Gaziantep'teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu Mahalleleri'ndeki evlerde yapılan aramalarda ise 5 Glock marka tabanca, pompalı tüfek ile çok sayıda mermi ele geçirildiği öğrenildi.


Bu arada, gece 01.30'da başlayan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmada bir süre kesintiye uğrayan silah sesleri tekrar yükselmeye başladı. Saat 11.00 sıralarında yeniden silah sesleri duyulan bölgede gergin bekleyiş sürüyor. Örgüt evinde teslim olmayan 2 kişinin direnişi devam ederken, mahalledeki abluka da sürdürülüyor.


Gaziantep'teki örgüt evi baskınında örgüt üyesi oldukları iddia edilen Servet Sarıoğlu (33) ile Cebrail Kirazoğlu (32) öldürülürken, özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu.

Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor.

Öte yandan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Şaban Nergiz de panzerden düşerek hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurunun Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Operasyonda gözaltına alınan kişi sayısının 20'yi bulduğu, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

ÖNCEKİ HABERLER




Gaziantep'te El Kaide üyelerinin bulunduğu 3 ayrı örgüt evine baskın düzenlendi. Aralarında Özel Harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi, Şehitkamil ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi'ni abluka altına aldı.

Örgüt üyeleri ile yaşanan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 4 polis de yaralandı. Bu arada ölü olarak ele geçirilen 2 örgüt üyesinden birinin 1975 doğumlu Servet Sarıoğlu olduğu belirlendi. Operasyon devam ederken Mehmet Polat (32) isimli bir kişinin polise teslim olduğu öğrenildi.



Karşıyaka Mahallesi'ndeki örgüt evinde bulunan Elektrikçi Mehmet lakaplı bir örgüt üyesinin ise direnişini halen sürdürdüğü kaydedildi.

Mahalle sakini de yaralandı

Öte yandan gece saatlerinde başlayan operasyonda mahalle sakinlerinden Saadettin Özen isimli bir vatandaşın yaralandığı bildirildi. İnşaat işçisi olan 1 çocuk babası Özen, "Gece geç saatlerde polis ekipleri, yan evde bulunan komşuların zillerini çaldı. İçeri giren polis ekipleri ile evde bulunanlar arasında çatışma çıktı. Bu sırada silah sesi duyduk. Eşim ve çocuklarımla birlikte kendimizi tuvalete kilitledik. Olay sırasında bacağımdan yaralandım. Ambulans istedik ancak çatışma sebebiyle sabah saatlerine kadar sağlık ekipleri gelemedi. Silah sesleri sabaha kadar devam etti. Çok korktuk" dedi.

Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özen'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Bu arada, halen süren operasyonda çıkan çatışmada şehit olan ve yaralanan polislerin kimlikleri de belirlendi.

Özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) çıkan çatışma sırasında yaralı olarak kaldırıldığı Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralı polislerden birinin durumu ağır

Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor. Polis memurlarından Hüseyin Çiftçi'nin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

18 kişi sağ olarak ele geçirildi

Operasyonda ayrıca 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiği, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüklerdi belirtildi.


Eş zamanlı operasyon

Gaziantep merkez ile Nizip ilçesi ve Şehitkamil ilçesine bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere köyü ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde de eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği ve operasyonların devam ettiği bildirildi.

Çatışma devam ediyor



Öte yandan Karşıyaka Mahallesi'ndeki operasyon devam ettiği sırada çatışmanın yaşandığı eve gaz bombası atıldı. Atılan gaz bombası sebebiyle vatandaşlar ve olay yerinde bulunan polisler de olumsuz etkilendi.

Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede şiddetli patlama sesleri duyulduğu belirtildi. Yetkililer, çatışmanın devam ettiğini bildirdi.


VALİ SÜLEYMAN KAMÇI:  "TESLİM OLMAYAN 2 KİŞİ VAR, ARKADAŞLARIMIZ OLAYI TAKİP EDİYOR"

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te çatışma yaşanan mahalleye gelerek incelemede bulundu.


Vali Kamçı, inceleme sonrasında basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, evde teslim olmayan 2 kişinin bulunduğunu belirtti. Kamçı, "Şu anda arkadaşlarımız olayı takip ediyor. İçeride, görünürde teslim olmayan 2 kişi var. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağız" dedi.


Bir basın mensubunun zanlıların hangi örgüte mensup oldukları yönündeki sorusuna yanıt vermeyen Kamçı, şehit ve yaralı sayılarının sorulması üzerine ise, "Maalesef 1 şehidimiz var. 2'si hafif olmak üzere 4 de yaralımız var" diye konuştu.
Gaziantep'teki örgüt evi baskınında örgüt üyesi oldukları iddia edilen Servet Sarıoğlu (33) ile Cebrail Kirazoğlu (32) öldürülürken, özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu. Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise sürüyor.


Bu arada, operasyonda ayrıca 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiği, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GAZİANTEP VALİSİ SÜLEYMAN KAMÇI HASTANEDEKİ YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

(Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, örgüt evi baskınında yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 4 polis memurunu ziyaret etti.


Gaziantep'te El Kaide üyelerinin bulunduğu iddia edilen örgüt evine düzenlenen baskında yaşanan çatışmada özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit olurken, 4 polis de yaralanmıştı.


Vali Süleyman Kamçı, Sani Konukoğlu Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'yı (35) ziyaret etti. Hastane doktorlarından yaralılar hakkında bilgi alan Kamçı, daha sonra operasyonun devam ettiği Karşıyaka Mahallesi'ne gitti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 02:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?