2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

2 fabrika tamamen kül oldu

Adıyaman Gölbaşı karayolunun 4. kilometresinde bulunan Yamanlar Sitesi'ndeki tekstil fabrikasında başlayıp bitişikteki fabrikalara yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Emisan iplik fabrikasının bahçesindeki otların tutuşmasından dolayı çıktığı belirtilen yangın kısa sürede fabrikanın bahçesinde bulunan elyaflara sıçradı. Emisan iplik fabrikası içine sıçrayan alevler, içeride akrilik iplik bulunmasından dolayı kısa sürede büyüdü. Fabrikanın her köşesinden yükselen alevler karşısında işçiler seferber oldu. Yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi çağrıldı. Alevlerin arasında kalan 5 köpek yavrusu itfaiye ekipleri tarafından alevler arasından son anda kurtarıldı.

Büyüyen yangın Emisan Tekstil'in bitişiğindeki battaniye ve kilim dokuma fabrikası Hasgül Tekstil'e de sıçradı. İşçiler ve itfaiye ekipleri yangını söndürebilmek için seferber olurken, yangın kontrol altına alınamadı. Olay yerine giden Vali Halil Işık, fabrika yetkilileri ve itfaiye personelinden bilgi aldı.

Çıkan yangında iki fabrika tamamen yanarken, alevler battaniye ve kilim dokuması yapan Kılınç Tekstil'e de sıçradı.

Yangın yerine belediye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme, TPAO, Sanko Holding ve ilçelerden itfaiye ekipleri de geldi. Çıkan yangında tekstil işçisi olduğu öğrenilen 1 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri, hala kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman Gölbaşı karayolunun 4. kilometresinde bir tekstil fabrikasında başlayan yangın diğer fabrikalara da sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın hala kontrol altına alınamadı.

Özel Evler altında bulunan Yamanlar Sitesi'ndeki tekstil fabrikasının bahçesinde otların tutuşmasından dolayı başladığı iddia edilen yangın fabrikalara sıçradı. İlk olarak Emisan Fabrikası'nın içine doğru yayılan alevler, bina içerisinde büyüdükten sonra bitişikteki fabrikaları da etkisi altına aldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve yetkili gelirken, yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının 2 fabrikayı tamamen kül ettiği ve 3. fabrikaya sıçradığı belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:36:14
Güncelleme :7 Ocak 2008 Pazartesi 18:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kürşat aydın IP: 88.230.66.xxx Tarih : 7.01.2008 17:56:49

ben de olay yerindeydim ama büyük hassar gördük bend e yan da ki fabrikada çalışıyorum yangın büyük müdahale ettik ama söndüremedik içeride tüp olduğuda belirtildi ama yan tarafda da büyük bi transit vardı transitin camını kırarak arabayı bahçeye çıkardık itfayeye haber verdik ama 45 dk geçti hala ortada bir itfaye yoktu bayanlar ise çığlıklar la dışarıya çıkardık yangın devam ediyor