2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Balıkçı tekneleri Çat Barajı'na saplandı

Çelikhan ilçesinde bulunan Çat Barajı'ndaki göletin donması sonucu, balıkçı tekneleri buza saplandı.

Adıyaman'da rakımı yüksek olan ve hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyreden Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı dondu. Baraj göletinin tamamen donması nedeniyle balıkçıların tekneleri buza saplandı. Sabahın erken saatlerinde balık tutmak için teknelerinin yanına gelen balıkçılar, barajın tamamen donduğunu ve teknelerinin buzda çakılı kaldığını görünce şok oldu. Uzun sopalarla donan barajın buzlarını kırmaya çalışan balıkçılar, buz kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığını belirtti. Donan suyun içerisinde kalan teknelerini kurtarmak için buzları kıran balıkçılar, buz kalınlığının göletin ortalarına doğru inceldiğini ifade etti.

Balıkçı Mustafa Taşdemir, donan baraj göletinden balık tutarak ekmek paralarını kazandıklarını kaydederek, "Buz tutan baraj göletini sopalarla kırarak teknelerimize yol açacağız. Buzun üzerinden gölete düşme tehlikemiz de var ama bunu göz ardı ederek çalışıyoruz. Buzları biraz daha kırarsak teknenin motoru kuvvetli olduğu için ileride buzlar kendiliğinden parçalanacaktır. Baraj suyu her yıl bu mevsimde donuyor. Geçen yıl da donmuştu ve mart ayının sonuna kadar gölet buz tutmuştu" dedi.

Öte yandan hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Çelikhan ilçesinde şebeke sularının borularda donmasından dolayı 3 günden beri musluklardan su akmadığı belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 11:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?