6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çevre koruma timlerinden operasyon

Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı'na bağlı çevre koruma timleri, 2007 yılı içerisinde çeşitli yollarla doğayı kirleten kişi ve kuruluşlara 64 bin YTL ceza kesti.

Çevre koruma timleri, il sınırları içerisinde su ürünleri ve kara avcılığı yapan kişiler, kaçak gecekondu yapanlar ve çevreyi kirleten kişi ve kuruluşlara 2007 yılı içerisinde düzenlediği 174 operasyonda 64 bin YTL para cezası kesti. Doğanın temel fiziksel unsurları olan hava, toprak ve su üzerinde zararlı etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlıların hayati faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyenlere jandarma timleri göz açtırmıyor. Çevre koruma timleri çevreyi kirleten ve ekolojik dengeyi bozan çevre düşmanlarının doğaya zarar vermelerinin önüne geçmek için kontrol ve denetimlerini sıklaştırdı.

Jandarmadan alınan bilgiye göre, su ürünleri, çevre, orman, maden, imar, kara avcılığı, hayvan sağlığı, yeraltı suları, umumi hıfzısıhha ve mera kanununa muhalefet suçlarından dolayı 174 noktaya operasyon yapıldı.

Yapılan denetimlerde, usulsüz ve kaçak balık avcılığı yapanlara 2 bin 876 YTL, kanunlara aykırı çalışan maden ocaklarına 22 bin 720 YTL ve kaçak yapı sahiplerine de 38 bin 485 YTL olmak üzere toplam 64 bin YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?