23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Kaymakamdan gururlandıran ödül

2005 ÖSS ve OKS'de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Besni Kaymakamlık Binası'nda gerçekleşen ödül törenine, Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Hersanlıoğlu burada yaptığı konuşmada, eğitimin sadece sınavdan ibaret olmadığının altını çizerek şöyle konuştu:

"Eğitim, doğumdan ölüme kadar olan bir süreçtir. Eğitime verilen önem büyük olmadır. Hedefimiz Besni’de başarının artmasıdır. Bunun içinde Besni’nin eğitimde cazibe merkezi olmasını istiyorsak herkesin kendine düşeni hırsla yapması gereklidir. İlçemizde geçen seneye oranla ÖSS de bir başarı artışı görülmektedir.Geçen sene mezun olan öğrencilerimizden ÖSS de 92 tanesi 300 ün üzerinde puan almıştır.OKS de ise sınavda artış % 500 lerle ifade edilebilmektedir.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde açmış olduğumuz kurslarımız devam edecek olup, yine belirli dönemlerde sıklıkla okullarımızda OKS ve ÖSS deneme sınavları yapacağız.Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.Bu manada başarıyı arttırmaya çalışıyoruz. Tercih etme süresi bitti, umarım istediğiniz gibi yönlendirilmiş ve istediğiniz yere yerleşirsiniz. Ayrıca beldelerimizden burada öğrenci görmek bizleri sevindirdi.Geçen yıl ÖSS de Şehit Mehmet Yağmur Lisesi hiç öğrenci çıkaramamıştı ama bu yıl Sayısal Bölümde ilk 2 sırayı bu okul almaktadır. Bu konuda başarı gösteren bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ve milli eğitim müdürümüzü tekra kutluyorum"

Hersanlıoğlu daha sonra, öğrencileri yanına çağırarak ödüllerini takdim etti. OKS de ilçe genelinde ilk 10 a giren öğrencilere kişi başına 150 YT, ÖSS de her branş dalında (Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık) ilk 3 e giren öğrencilere kişi başına 250 YTL. Para ödülü verildi.

Derece giren öğrenciler ise şu isimlerden oluştu:

OKS de İlk 10 ‘ a Girenler:

1.Ö.Faruk SEMİZOĞLU
2.Ayşe İBİŞ
3.S.Serkan SERTER
4.Salih BAL
5.Gültekin GEPEK
6.Ayşe ÇULCU
7.Hamza ÖZTÜRKERİ
8. Barış DUTLU
9. Ayşe BALYANLI
10.Nur ALTINTAŞ

ÖSS de İlk 3 e Girenler:

SAYISAL

1.Hasan AVŞAR
2.Deniz YÜCE
3.Mehmet Aygün

EŞİT AĞIRLIK

1. Meryem AKGÜN
2. Emine Hatun ATAŞ
3. Arif METİN

SÖZEL

1. Esra ALTAY
2. Melek BAĞCI
3. Fatma KURT
 

İrfan Yılmaz - Kenthaber / Besni
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 15:19:59
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 09:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?