23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Rehberlik Merkezi için ilk adım

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde kurulması planlanan Rehberlik ve Araştırma Merkezi için yer tahsisi yapıldı.
Besni Kaymakamlığı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin kurulması için Besni İlköğretim Okulu'nun boş olan bir bölümünü rehberlik ve araştırma merkezi olarak tahsis etti. Adıyaman genelinde sadece Adıyaman merkezde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin Besni İlçesi'ne açılmasıyla birlikte Adıyaman'da bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin yükünü hafifleteceği belirtildi.
Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, kurulacak olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin eğitim konusunda çok faydalı olacağını kaydederek, "Zihinsel, bedensel, ortopedik ve işitme engellilerin yanı sıra sivil vatandaşlara da danışmanlık yapacak bir merkez olacak. Özellikle engelli çocuk sahibi olan aileler Adıyaman'a gitmekten kurtulacak. Rehberlik ve Araştırma Merkezi için daha önceden Besni İlköğretim Okulu'nun yeri olan binanın bir kısmını tahsis ettik. Besni İlköğretim Okulu'nu daha önceden kullanılmayan Kültür Sitesi'ne taşımıştık. Bakanlıktan kararın çıkmasıyla birlikte personel teminine gideceğiz" dedi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden Besni, Gölbaşı ve Tut İlçeleri de faydalanacak. Kahta İlçesi'ne de Rehberlik ve Araştırma Merkezi kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, Kahta'ya kurulacak Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin Sincik ve Gerger İlçeleri'nin faydalanacağını kaydetti.
..
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?