18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Arkeoloji Müzesi için çalışmalar başladı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi arkeolog Dr. Turgut Zeyrek, Adıyaman'ın Besni ilçesinde arkeoloji müzesi kurulması için bürokratik işlemlerin bitmesinin ardından fiziki çalışmalara geçileceğini söyledi.

Zeyrek, yaptığı açıklamada, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün daveti üzerine Besni'ye gelerek, kurulacak olan Besni Arkeoloji Müzesi için inceleme çalışması yaptığını, hiçbir karşılık beklemeden tüm bürokratik işlemleri takip edeceğini ve bilimsel destek vereceğini belirtti. Besni'deki tarihi ve turistik mekanları Halk Eğitim Müdürü Ömer Güllü ve Anadalu Lisesi Rehber Öğretmeni İrfan Yılmaz önderliğinde gezdiklerini belirten Turgut Zeyrek, bu gezi ve incelemeler sonucunda Besni Kaymakamlığı'na ve Besni Belediyesi'ne rapor sunacağını ifade etti.

Bu konuda Adıyaman, Gaziantep ve İstanbul arkeoloji müzelerinde ön inceleme yaptığını kaydeden Zeyrek, Adıyaman Müzesi Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan'la görüşmelerde bulunduğunu, Besni Arkeoloji Müzesi'nin kurulması için gerekli başvurunun yapıldığını anlattı.

Zeyrek, şöyle devam etti: ''Bürokratik işlemlerin bitmesinin ardından fiziki çalışmalara geçilecek. Kültür ve tabiat değerleri bakımından zenginlik ve çeşitliliğe sahip olan Besni'de bu değerlerin korunması konusunda herkese görev düşüyor. Bu anlayıştan hareketle Besni ve çevresinin tarihini, kültür dokusunu ve sivil mimari örneklerini belirlemek amacıyla sistemli bir kültür envanteri çalışmasına ihtiyaç var.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında oluşturulmuş bir komisyon tarafından bu çalışmalara başlandı. Sayın Kaymakamımızca görev verildiğinde bilimsel formasyonumuz çerçevesinde biz de içtenlikle yardıma hazırız.''

İrfan Yılmaz - Kenthaber / Besni
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 18:02:48
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehra IP: 88.245.244.xxx Tarih : 22.03.2009 15:21:47

peki güzel ama bunun nasıl yapıldığı hakında bilgi gerekiyor lütfen rica etsem koyarmısınız.