15
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Besni kültürü unutulmayacak

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, basımı bitirilerek Besnililer'in hizmetine sunulan “Eski Besni’de Yaşam” isimli kitabın tanıtımın yaptı.

Kitabın Besni adına önemli bir eser olduğunu belirten Hersanlıoğlu, "Kitapta Besni’nin unutulmaya başlayan örf – adet, gelenek, görenek ve kültürel faaliyetlerine, Besni yemeklerine, atasözlerini, batıl inançlarına yer verilmiştir" dedi.

İsmet Nergiz tarafından kaleme alınan kitabın içinde ilçeyle ilgili herşeyin bulunabileceğini belirtçen Hersanlıoğlu, "Kitabın basımını Besni Kaymakamlığı üstlenmiştir. Bilindiği üzere Besni İlçesi kuruluş tarihi olarak çok eskilere dayandığı için bir çok kültüre de ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de basımı yapılan bu kitap bizlere sunulmuş olan önemli bir hazinedir" diye konuştu.

İrfan Yılmaz / Kenthaber / Besni
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 13:29:44
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 15:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan ÖZTÜRK IP: 85.99.66.xxx Tarih : 18.09.2005 01:53:41
Sayın Kaymakamımla 13 sene önce Hava Astsubayı olarak Diyarbakır'da görev yapmaktan büyük bir zevk almıştım. Vatanını, bayragını ve milletini canı gönülden seven bir Türk evldının hizmet verdiği, ekmeğini yediği, suyunu içtiği güzel Besni'ye böyle güzel bir kültür mirası bıraktığı için onunla gurur duyuyor ve ona saygılarımı iletiyorum. Allah; her zaman vatan ve bayragını sevenlerin yanında olsun ve onları korusun. koru