28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kahta'da karikatür tepkisi

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde, Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı, Eğitim Bir- Sen, Diyanet -Sen ve Sağlık- Sen üyeleri Danimarka ve diğer Avrupa Ülkelerinin Basınında yayınlanan Hz. Muhammed yönelik karikatürleri ve Danıştay 2. Dairesi'nin başörtüsüyle ve Açık Liseliler ile ilgili aldığı kararı protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Kahta Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan Kahta Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan, Memur-Sen'e üye öğretmenler ve diğer sendika üyeleri ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişinin katılımıyla mitinge dönüşen basın açıklaması, Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemi altında yapıldı.

Hastane önünde yapılan eylemde, zaman zaman Danimarka aleyhine, “Peygambere uzanan eller kırılsın” Lailahe İllallah, Muhammed’en Resulallah” Ey Nebi Canımız Sana Fedadır” sloganlarını atan öğretmen ve diğer sendika üyeleri ile vatandaşlar, “Allah’u Ekber” tekbirleri getirip, kahrolsun Danimarka, kahrolsun ABD emperyalizmi diyerek, Danimarka mallarını boykot etti. Basın açıklamasında, Danıştay 2. Dairesinin başörtüsüne ve Açık öğretim Liselilere Üniversite kapılarını açması konusunda özgürlük istendi.

Grup adına açıklamayı yapan Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mehmet Dağ "Danıştay'ın sokakta bile başörtüsünü yasaklamaya yeltenen bu adımı, ülkeyi kaosa ve çatışmaya sürükleyebilecek bir tutumun tehlikeli habercisidir. Bu karar Türkiye'yi, eski Fransız sömürgesi oluşu yüzünden başörtüsüyle sokakta gezmenin bile yasak olduğu Tunus'a çevirme girişimidir. Nene Hatun'ların, Kara Fatma'ların başörtüsünden kötü örnek olarak söz edilmesi, tüm halkımızı derinden üzmüş ve rencide etmiştir. Bu ölümü gösterip, sıtmaya razı etme tuzağına Eğitim Bir Sen, olarak düşmeyeceğiz. Başkaları hukuksuzluk yapsa da biz hukuk dairesi dışına çıkmayacağız. Çünkü hukuksuzluğa, adaletsizliğe gerek duymak, başvurmak acizlerin ve tacizcilerin işidir" dedi.

Mehmet Dağ, “Bugün Kahta Devlet Hastanesi’nin önüne kadar gelerek yasama, yürütme ve yargı organlarına çok kısa ama çok hayati bir talebimizi bir kere daha seslendirerek, “ADALET İSTİYORUZ” diyoruz. Bu, bir tek cümleyle, milletimizin vicdanına tercüman olduğumuzu göstermektedir; şeklinde” konuştu.

Sendika üyesi öğretmenler, ve Diğer Sendika üyeleri, Danıştay'ı baş örtü ve Açık Liseliler, Danimarka’yı çizdikleri karikatürlerden dolayı, protesto ettikten sonra olaysız dağılmanın sağlanması için polis kontrolü altında biten mitingi provake etmek isteyen bir grup, kahrolsun İsrail kahrolsun Şaron sloganları eşliğinde Danimarka bayrağını yakarak Danimarka ve Amerika aleyhine sloganlar attı. Miting alanında bulunan yaklaşık binlerce kişi polis kontrolü altında olaysız şekilde dağıldı.
Ahmet Doğan - Kenthaber / Kahta
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 17:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?