16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Muhtarlara bilgilendirme toplantısı

Kahta ilçesinde muhtarlara, Kurban Bayramında alınması gereken önlemler ve uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde düzenlenen toplantı Kaymakam Sertel Otcu başkanlığında yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, müftü Recai Güzel, İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar, Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda; kurban kesiminde alınacak önlemler, insan sağlığı, derilerin toplanması, dini uygulamalar, hijyenik şartlar, hayvan sevkıyatı, kesim noktaları, güvenlik önlemleri gibi konular hakkında bilgi verildi.

Kaymakam Sertel Otcu, muhtarların gerekli kontrolleri ve düzeni sağlayacağını belirterek, Kurban Bayramının sorunsuz bir şekilde geçmesi için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Derilerin mutlaka Türk Hava Kurumu'na bağışlanması gerektiğini belirten Otcu, "Toplanan derilerin yüzde 40'ı THK, yüzde ellisi 50 Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ü Türk Kızılayı'na, yüzde 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü Türk Diyanet Vakfı'na bağışlanmaktadır. Derilerden elde edilen gelirlerin hangi kurumlara gittiği göz önüne alındında ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar, küpeli hayvanların satışına dikkat edilmesi gerektiğini, şehir dışına sevkıyat yapılacaksa müdürlükten gerekli iznin alınmasının şart olduğunu kaydetti. Hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğine işaret eden Müftü Recai Güzel ise, hayvanlara da gerekli nezaketin gösterilmesi, çevrenin kirletilmemesi ve temizliğe çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıda söz alan bazı muhtarlar yaşadıkları sorun ve sıkıntılara dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?