28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kar yolları kapadı

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı sebebiyle 88 köy ve 60 mezra yolu kapanırken, 30 köye elektrik ve telefon hizmeti verilemiyor.

Kar yağışı sebebiyle Kahta-Sincik ve Gerger ilçeleri arasında ulaşımın sağlanması için Karayolları ekipleri çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Kahta İlçesi'ne bağlı köylerde yollarının ulaşıma açılması için Kahta Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdare tarafından görevlendirilen 2 greyderden birinin arızalandığı ve yol açma çalışmalarının ancak 1 araçla yapıldığı bildirildi.

Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, kar yağışı sebebiyle Kahta -Sincik ve Gerger ilçeleri arasında ulaşımın sağlandığını ve halen 88 köy ve yaklaşık 60 mezra yolunun trafiğe ulaşıma olduğunu söyledi. Kaymakam Otcu, dün sabah saatlerinde Kahta Gerger ve Sincik ilçelerine bağlı yollarda Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarını başlattığını belirterek, "Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kahta İlçesi'ne bağlı 88 köy ve 60 mezra yanı sıra 30 köye elektrik ve telefon hizmeti verilemiyor. Bünyemizde hizmet veren iki yol açma aracından biri arızalandığı için çalışmalarımız yarıda kaldı. Adıyaman Valiliği ve TPAO'dan araç takviyesi istedik. Taleplerimize cevap geldiği anda çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz" dedi.

Adıyaman Valiliği'nin çetin kış şartlarında önemli ve titiz çalışmalar başlattığını ifade eden Otcu, "Valiliğimiz gerekli olan her türlü desteği bizlere vermektedir. Sağlık alanında, özellikle köylerimizden gelebilecek hasta ihbarlarına dikkat etmekteyiz. Bu arada meydana gelebilecek kazalar sebebiyle 112 Acil Ambulans Servisi ekiplerimiz 24 saat hazır beklemektedir. Ayrıca köylerde doğum hastaları olabileceği ihtimaliyle Kahta Devlet Hastanesi'nde ambulansları ve sağlık ekiplerini hazır bulunduruyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 15:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?