19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Polis Haftası kutlamaları

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde, Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.

10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kahta Kaymakamlığı Atatürk Anıtı Alanı'nda tören düzenlendi.
Emniyet Müdürü Osman Metli, suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmede medyanın fonksiyonunun gözardı edilemeyeceğini belirterek, özellikle toplumsal hassasiyetin yaşandığı olaylarda en önemli işlevi basın yayın organlarının gördüğünü söyledi.

Kutlamalar kapsamında sabah Kahta Kaymakamlığı önündeki Atatürk Alanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kahta Belediye Başkan Vekili Ömer Güzel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Gürkan Kütük, Garnizon Komutanı Bircan Karakurt, İlçe Emniyet Müdürü Osman Metli, Mili Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Siyasi Parti Temsilcileri yanı sıra daire amirleri, Vatandaşlar ve Emniyet Mensupları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kahta İlçe Emniyet Müdürü Osman Metli, toplumsal talep ve beklentilerin hızla değişerek arttığı günümüzde güvenlik ihtiyacının da değişim gösterdiğini, bu ihtiyaca yönelik hayati görevler yüklenen polisin de aynı zamanda çağın şartlarına göre kendisini yenilediğini söyledi.

Kahta’nın Turizm Potansiyeli ve Petrol yatakları açısından kalkınmaya müsait bir yer olduğunu belirten, Emniyet Müdürü Osman Metli, “Dünyaca tanınmış Sekizinci harikasıyla Nemrut Dağı gibi, önemli bir tarihi hazinesi ve uluslararası düzeyde tanıtımların yapıldığı Kahta’nın bir Turizm cenneti olduğunu kaydetti.

Osman Metli, Son dönemlerde art arda meydana gelen, ülke ve dünya gündeminde yer bulan olaylarda Kahta Emniyet Müdürlüğü personelinin üzerine düşen görevleri üstün bir gayret ve başarıyla yerine getirdiğini dile getirdi. Sosyal ve ekonomik nedenlerin suçun artışında önemli bir rol oynadığını ve bu suçlarla mücadelede başarılı olunabilmesi için polisiye önlemlere ilaveten sosyal ve ekonomik önlemlerin de alınması gerektiğine dikkat çeken Metli, "İlçemizde mala karşı işlenen suçların büyük çoğunluğu 18 yaş altı çocuklar tarafından işlenmektedir. Ailesinden çevresinden yeterli maddi ve manevi desteği alamayan bu şahısların, birçok kez suçla ilgili yakalanmalarına rağmen her defasında suç işleme konusunda daha soğukkanlı bir tutuma ve profesyonelliğe ulaştıkları gözlenmiştir" dedi.

Polisiye hizmetlerin daha başarılı olabilmesinin daha güçlü bir kamuoyu desteğiyle mümkün olduğunun altını çizen Metli, gerek suç öncesi gerekse suç sonrası halkın kolluk kuvvetlerine yardımcı olması, duyduklarını, gördüklerini ve şüphelerini anında iletmelerinin büyük önem arz ettiğini, bunun aynı zamanda da bir vatandaşlık görevi olduğunu sözlerine “ekledi. Suçlarla etkin bir şekilde mücadele edilmesinde medyanın fonksiyonunun da gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Metli, kamuoyunun haber alma hakkını sağlayan basın yayın organlarının özellikle toplumsal hassasiyetin yaşandığı olaylarda en önemli işlevi basın yayın organlarının gördüğünü söyledi.

Konuşma ardından meslektaşlarına seslenen Emniyet Müdürü Osman Metli,"Yapmış olduğumuz görev fedakarlık, sabır ve gerektiğinde hiç tereddüt etmeden milleti ve vatanı uğruna canını verebilmeyi gerektirir. “Bütün varlığımızla halkın yanında ve halkla birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Törende daha sonra, Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü önünde yörenin tanınmış halk oyuncularından Ali Atıcı, Emniyet Müdürü Osman Metli ile halay çekerek değişik figürlerle oynadığı folklor gösterisi izleyicileri büyüledi. ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Ahmet Doğan - Kenthaber / Kahta
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 11:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?