18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali, Kahta'da inlemede

Adıyaman Valisi Halil Işık, Kahta İlçesi'nde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlar için bir dizi incelemede bulundu.

TOKİ tarafından Kahta'da yaptırılan 192 konut ve OSB yerini görmek için Kahta'ya gelen Vali Halil Işık, Organize Sanayii Bölgesi'nin Kahta'da kurulması için gerekli çalışmaları başlatıldığını söyledi. Ticaret ve Sanayi İl Müdürü M. Sait Uluçay, Kahta'da yapılacak olan OSB için halen yer arayışlarının devam ettiğini, daha önce tespit ettikleri 2 alanda sayın Vali Işık ile birlikte inceleme yaptıklarını ifade etti.

Uluçay, "En kısa sürede bu problemi ortadan kaldıracağız. Bu nedenle Ankara'dan gelecek olan koordinatörler elimizdeki 2 alanda yer olur, tespiti yapacak. Onların vereceği rapora göre OSB'yi Kahta'da belirlenecek yerde kuracağız" dedi. Vali Halil Işık da, Organize Sanayi Bölgesi'nin Kahta'da kurulması için ellerinden gelen her türlü desteği sunacaklarını söyledi. Vali Işık açıklamasında, "Dışarıda OSB yolu gözleyen yaklaşık 30 Adıyamanlı iş adamımız bu alanda konuşlanmayı bekliyor. Bir diğer düşüncemizde OSB'nin Kahta-Adıyaman arasında bir yerde kurulmasının daha sağlıklı olacağıdır. Adıyaman ve Kahta arasındaki mesafede hem Adıyaman hem de diğer ilçelerimizdeki iş adamlarımıza daha cazibeli görünecektir" diye konuştu.

Vali Halil Işık, TOKİ tarafından Kahta'da yaptırılan 192 konuttun kısa sürede bitmesinin ardından, birçok devlet kurumu çalışanının talepte bulunduğunu belirterek, "Kahta'da TOKİ konutları kısa zaman önce müşteri bulamazken şimdilik devlet kurumunda çalışan bir çok memur ev sahibi olmak için sıraya girmiş bulunmakta, bunun yanında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonucu çok uygun fiyatlarla 180 ayda herkes ev sahibi olabilecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 22:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet acar IP: 81.214.225.xxx Tarih : 6.01.2006 11:31:57
geç bile kalınmıştı sayın valimizin bu gibi çalışmaları bizi sevindiriyor ve devamının gelmesi dileğiyle iyi çalışmalar