28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Vatandaşa kurbanlık uyarısı

Kahta Tarım Müdürlüğü yetkilileri, veteriner sağlık raporu ve kulağında küpesi bulunmayan hayvanların kurbanlık olarak alınmamasını istedi.

Kahta İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususlarda uyardı. Kurban kesmek için alınacak hayvanların sağlıklı olması, özellikle küpeli, menşei belgeli ve veteriner sağlık raporlu olan hayvanların satın alınması gerektiğini belirten Pilar, hayvanlarda ayrıca ağız, göz ve burunlarında sürekli akıntı olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıklı hayvanların hareketleri ve bakışlarının canlı, tüylerinin parlak, derilerinin elastiki ve burun uçlarının nemli olduğunu kaydeden İlçe Tarım Müdürü Cevdet Pilar, tüyleri karışık, topal ve kör olan hayvanlarla zayıf hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı. Pilar, ayrıca kurban kesilecek hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmesini vurgulayarak, gebe hayvanların ekonomik yönden de büyük kayıplara neden olduğunu sözlerine ekledi.

Ahmet Doğan / Kenthaber / Kahta
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?