27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Kahta cazibe merkezi olacak

Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, sahip olduğu değerler ile Kahta ilçesinin bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

2 bin 206 metre yükseklikteki dünyanın sekizinci harikası Nemrut Dağı'na gelen yerli ve yabancı turistlerin tarih karşısında etkilendiklerini belirten Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Nemrut dağı için gerekli olan her türlü tanıtım ve organizasyonların sürdürmek için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

2006 yılı yaz sezonunda dünyanın sekizinci harikası Nemrut dağını ziyarete gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin en güzel şekilde ağırlanması için gerekli çalışmalar yapacaklarını belirten Otcu, “Ülke ekonomisinin büyük bir bölümünü turizm ve petrol yataklarımız karşılamaktadır. Bu nedenle elimizde bulunan tarihi zenginliklerimize sahip çıkarak bu mekanlardan ülke olarak faydalanmalıyız. Bu görkemli zenginliğin Kahta ilçesine kazandıracağı güzellikleri de çoğaltmanın yollarını bulmak gerekir" dedi.

Önümüzdeki yaz sezonunda Kahta turizmini ayakta tutmaya çalışmak için büyük gayret sarf etmenin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Otcu, "Kahta nüfusuyla yaklaşık 35 ilden büyük bir ilçe konumunda olup aynı zamanda bir tarih bahçesidir. Bu bahçeyi daha fazla güzelleştirmek ve cazibeli hale getirmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı başlatacağız. İstihdama yönelik yatırımların yapılması için çeşitli projeler üreteceğiz. Dünyaya adını duyuran ve Altın elma ödülüne sahip devasa heykelleriyle Nemrut dağı sayesinde turizm potansiyelini yakalamış olan Kahta İlçesinin bu bahçeden faydalanması için çalışma içinde olacağız. Nemrut dağı 2 bin yıl öncesine dayanan tarihi dokusuyla yıllara meydan okumakta diye” konuştu.

Ahmet Doğan / Kenthaber / Kahta
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
imam MEMİ IP: 81.213.237.xxx Tarih : 24.01.2006 12:31:57
SAYIN KAYMAKAM BEY BEN KAHTA İLÇESİ YENİ MAHALLE MUHTARI İMAM MEMİ KAHTA İLÇEMİZE GELELİ DAHA BİR KAÇ AY OLDU AMA ÇALIŞMALARINIZ GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR, HALKIN TAKTİRİ VE DESTEĞİNİN SİZİNLE OLDUĞUNU SİZLERİ TAKTİRLE VE SAYGIYLA KARŞILADIKLARINI SİZLERDEN DAHA FAZLA BEKLENTİLERİNİN OLDUĞUNU ,KAHTAYA VE ÖZELLİKLE GENÇLER İÇİN YAPACAĞINIZ TÜM ÇALIŞMALARINIZ DA ACİZANE TÜM MANEVİ DESTEĞİMİZLE YANINIZDA OLDUĞUMUZU BELİRTİR SAYGILARIMLA ÇALIŞMALARINIZ DA BAŞARILAR DİLERİM.