18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde bu sene Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) başarı gösteren öğrenciler cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. ÖSS ve LGS'de başarı gösteren 8 öğrenciye Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Cumhuriyet altını verdi. Sınavda başarılı olan öğrencileri tebrik eden Toprak, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında gerek ÖSS gerekse LGS sınavlarında başarı elde eden öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yerinde olması için bu tür ödülleri vermeye devam edeceklerini söyledi.
Toprak, "Gidiniz ve okuyunuz. Vatanınıza memleketinize ve ailenize hizmet etmek için çalışınız. Biz sizi okumaya gönderiyoruz. Okuyup mezun olmanız ve buraya tekrar dönüp hizmet etmenizi bekleyeceğiz." dedi.
Eğitimin bir süreç olduğunu belirten Toprak, "Eğitim ailede başlar, okulda devam eder ve çevre ile şekillenir. Öğrencilerin okuması için aileler, büyük fedakarlık içerisinde bulunuyor. Aileler, çocukları için kendi harcamalarını, kendi birikimlerini sonuna kadar kullanıyor. Amaç, çocuğunun okuması ve kaliteli bir insan olmasıdır. Sizler de asla ama asla hedeflerinizden şaşmayınız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 17:26:50
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 18:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?