16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Kahta için doğalgaz açıklaması

AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ne doğalgazın getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile (EPDK) görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. 

Milletvekili Mahmut Göksu'nun yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz beklentisinin had safhaya çıktığını bildirerek, Adıyaman Merkez İlçe ile birlikte Kahta, Besni ve Gölbaşı İlçelerinin de bu nimetten yararlanması için EPDK nezdinde girişimlerin halen devam ettiğini söyledi.
Mahmut Göksu, "BOTAŞ'ın son gönderdiği yazı çerçevesinde Kahta'nın da ihale kapsamına alınması için EPDK Üst Kurul üyeleri onayına sunulacak. 4 Mayıs 2006'da toplanacak olan Üst Kurul, Kahta'nın ihale kapsamına alınıp alınmayacağına karar verecek. EPDK Üst Kurulu'ndan karar çıktığı takdirde Adıyaman, Merkez, Besni ve Gölbaşı ile beraber Kahta da doğalgaz dağıtım ihalesi kapsamına alınacaktır. Kahta unutulmuş değildir. Şu an ihalede olan Besni ve Gölbaşı ilçeleri doğalgaz dağıtım ihalesine 13 firma başvurdu. Kahta'nın da alınmasıyla bu karar tekrar Resmi Gazete'de yayımlanarak yeniden ihaleye düzenlenecektir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 15:02:22
Güncelleme :3 Mayıs 2006 Çarşamba 15:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?