18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Köy yolları asfaltlanıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketi (TPAO), Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde petrol arama sondaj alanlarına giden köy yollarının onarılması için Kahta Belediyesi ile bir protokol imzalayarak, asfaltlama çalışmalarına start verdi.

TPAO ile Kahta Belediyesi, köy yollarını asfaltlamak için imzalanan protokolde, Kahta Belediyesi'nin asfalt ihtiyacını karşılayacak şekilde öngörülen çalışmalarla Erikdere, Eskitaş, Askeran ve Şanlıurfa Bozova İlçesi Karacaevran köylerinde 12 kilometre sati kaplama ve yaklaşık 30 kilometre yol bakımı yapılacağı bildirildi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, TPAO ile yaptıkları protokol ile bir çok köy yolunu asfaltlayacaklarını belirterek, "TPAO ile bir protokol yaptık. Onların kullandığı yollarda ağır iş makineleri çalışmış ve tüm yollar tahrip etmiştir. Onların asfalt yapacak araçları olmadığından, bizim de asfalta ihtiyacımız olduğu için protokollerini bizler ile yaptı. Biz de çalışma karşılığı aldığımız asfaltı ilçemizin yollarında kullanacağız" dedi.

Başkan Toprak, "Erikdere, Eskitaş, Askeran ve Şanlıurfa Bozova İlçesi Karacaevran köylerinde 12 kilometre sati kaplama yaptık. Çevre köylerde ise yaklaşık 30 kilometre yol bakımımız devam edecektir. Kısmet olursa Kahta ile mevcut durumdaki köy yollarımız asfaltsız kalmayacak. Yeter ki imkanlar elversin biz de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 13:26:29
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?