18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Psikolojimiz bozuluyor"

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Adana İl Temsilcisi Naim Topak, iş yoğunluğu nedeniyle PTT çalışanlarının psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, acilen personel alımı yapılmasını istedi.

Adana'da çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen PTT çalışanları, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Burada yaklaşık 40 kişi, "İzine hasret kaldık" ve "Postacının teri kurumuyor" yazılı pankartlar açtı. Birlik Haber-Sen Adana İl Temsilcisi Naim Topak, yaptığı basın açıklamasında, PTT personelinin psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, "Yaptığımız işleri, Avrupa ülkeleri 10 katı fazla personel ile yürütüyor, ülkemizde ise 10 kişinin işini 1 kişi sırtlıyor" dedi.

Personel sıkıntısına acil çözüm bulma adına taşeronlaşma yönteminin benimsenmesine karşı olduklarını belirten Topak, "PTT çalışanlarının psikolojisi bozulmuş, iş yoğunluğundan stres, bunalım hatta yeşil reçete kullanır hale gelmiştir. Bugün 1 dağıtıcı 6 bin 750 kişiye hizmet vermektedir. Kurumumuza en az 5 bin personel alımı yapılması için girişimlerde bulunduk. PTT çalışanlarının sesine kulak verin" diye konuştu.
Postacılar basın açıklamasının ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:03:30
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 14:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necdet gürühan IP: 88.232.40.xxx Tarih : 6.09.2006 15:27:39
ptt çalışanları özellikle dağıtıcılar bu tür sıkıntılarını bu şekilde dile getirmeli ben 4 ay oldu göreve başlayalı psikolojım şimdiden bozuldu dediğiniz gibi üzerimizde çok büyük bir iş yoğunluğu var sınırlı sayıdaki çalışanlarla işleri yoluna koymaya çalışıyorlar bunu da bız postacıların sırtına yüklüyorlar zevk alarak işimizi yapmak üstiyoruz ama bunu başarabilmek mümkün değil tam tersine her geçen gün bizim için daha bunaltıcı oluyor hele Ankara gibi bir yerde dağıtıcılık yapıyorsanız