1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Aileler çocukları için başvurdu

Batman'ın Beşiri kırsalında 25 Ağustos'ta güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 7 PKK'lı teröristten 2'sinin ailesi, cesetleri almak için Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti.

Çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı "Nucan" kod adlı Cennet Dirlik'in ağabeyi Cengiz Dirlik, amcası Mehmet Dirlik ile aynı çatışmada ölü ele geçirilen "Rojhat" kod adlı Rıdvan Karakuş'un ağabeyi Adil Karakuş, İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvurdu.

İHD Başkanı Saadet Becerikli ile görüşen her iki aile, daha sonra Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti. Nüfus kayıtlarının akrabalık bağını teyit etmesi durumunda iki aileye cesetlerin teslim edileceği belirtildi.

Çatışmada öldürülen "Murat Cesur" kod adlı Kars doğumlu Fuat Becene, "Ali Dersim" kod adlı Tunceli doğumlu Ali Ekber Kalsen, "Agırı Armanc" kod adlı Ermenistan nüfusuna kayıtlı Yusuf Avdoğan, "Xebat Civarno" kod adlı İran nüfusuna kayıtlı Abbas Emani ile Suriye doğumlu Kawa Kobani isimli teröristlerin ailelerinin ise hala başvuruda bulunmadıkları öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:09:17
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 17:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?