18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Olaylardan sonra kent sakinleşti

Son 3 gündür tansiyonun yükseldiği Batman'da, dün yaşanan arbedenin ardından bugün sabah saatlerinde sükunetin hakim olduğu gözlendi.

25 Ağustos günü Beşiri İlçesi Yanıkkavak ve Tepecik köyleri arasında çıkan çatışmada 6 teröristin ölü ele geçirilmesiyle başlayan gerginlik, 2 gün önce Özgür Yurttaş Girişimi'nin Beşiri kırsalındaki operasyon bölgesine gitmek istemesiyle doruğa çıkmıştı.

Öldürülen 6 PKK'lının cesetlerinin Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne bırakılmasından sonra dün belediye önünde toplanan grup hastaneye girmek isteyince olaylar çıkmıştı. Olaylarda 1 kişi bacağından silahla, çok sayıda polis ve gösterici de taş ve coplarla yaralanmıştı.

Öte yandan, Hasan İş isimli vatandaşın ölümüyle ilgili olarak, ailesi İş'in olay mahallinde öldürüldüğünü savunurken, emniyet müdürü Arif Öksüz olayın adli bir cinayet vakası olduğunu ve arbedeyle ilişkisinin bulunmadığını açıklamıştı.

Savcının otopsi raporunda da öldürülmenin, olaylardan önce işlendiği yönünde görüş belirtmişti. İş ailesinin isteğiyle Hasan İş'in cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Hasan İş'in hayatını kaybetmesi nedeniyle bölge belediye başkanlarının bugün Batman'a gelmesi bekleniyor.
Bu arada, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülen Hasan İş'in cenazesinin bugün Batman'a getirilmesi durumunda toprağa verileceği belirtildi. Cenazenin gelmemesi durumunda ise, Özgür Yurttaş Hareketi'nin saat 17.00'de hastanede bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Öte yandan, Beşiri kırsalında 25 Ağustos tarihinde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 6 PKK'lının yanı sıra dün akşam saatlerinde köylüler tarafından çatışmanın olduğu bölgede bir erkek cesedinin daha bulunduğu ve hastaneye getirildiği iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:57:46
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 11:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?