18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASANKEYF - BATMAN

Batman Festivali’nde sahneye taş yağmuru

İkinci Batman Hasankeyf Festivali kapsamında, önceki akşam düzenlenen yaklaşık 150 bin kişinin izlediği konserde Hemgin Birhat ve Gülay alkış alırken, diğer sanatçılar taşlandı. Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın konuşmalarının ardından havaifişek gösterisi yapılan festivalde konser vermek üzere sahneye çıkan sanatçılardan Diyar’a taş atıldı. Sanatçı programını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Sunucunun Türkçe ve Kürtçe yaptığı uyarılara rağmen sahne platformuna çıkmak isteyen bir grup genç ile görevliler arasında arbede yaşandı. Festival alanından ambulansla uzaklaştırılan Diyar, ‘Lütfen taş atmayın. Provokatörlerin de oyununa gelmeyin. Batman barış ve gül kentidir’ diye konuştu, ancak sesini kimseye duyuramadı.

Diyar’ın ardından ‘Ben Bitlisliyim ama Kürdüm. Lütfen delikanlı Batmanlılar bu duruma izin vermesin’ diye seslenen menajerinin uyarısıyla sahneye çıkabilen Yıldız Tilbe’ye önce taş, sonra da gül atıldı. Tilbe yara almazken, taş yağmurundan nasibini alan bazı basın mensupları da hafif yaralandı. Konserini güçlükle tamamlayan Yıldız Tilbe de ambulansla festival alanından çıkabildi.

Arif ARSLAN/BATMAN (DHA)
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 10:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?