28
Mayıs
2024
Salı
HASANKEYF - BATMAN

Batman'da asfalt yol açılışı

Hasankeyf'te, KÖYDES Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 8 kilometrelik asfalt yolun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

AK Parti Batman Milletvekili Afif Demirkıran, Kaymakam Osman Varol ve partililerin katıldığı törende, Hasankeyf İlçesi'ne bağlı 26 kilometrelik Saklı, Akalin ve Büyükdere grup köy yolunun asfaltlanan 8 kilometrelik bölümü hizmete açıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Demirkıran, KÖYDES Projesi kapsamında köylülere her türlü hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti hükümetinden önce köylerin tek sorunu yol ve su iken, şu anda köylülerin kanalizasyon, parke taşı döşenmesi ve yollarının asfaltlanmasını istediklerini belirten Demirkıran, bu taleplerin de yerine getirileceğini ifade etti. Kaymakamı Varol ise, proje kapsamında köy yolları ve su sorununun yanı sıra Saklı, Akalin ve Büyükdere köylerinde kanalizasyon çalışmalarına başladıklarını belirtti. Köylülerin de bu konuda kendilerine destek olduklarını dile getiren Kaymakam Osman Varol, kanalizasyon malzemelerinin kaymakamlık tarafından karşılandığını, işçiliği ise köylülerin üstlendiğini söyledi. 

Yol açılışından sonra Saklı İlköğretim Okulu'nda köylülerle biraraya gelen Milletvekili Demirkıran, köylülerin sorunlarını da dinledi. Demirkıran, Saklı Köyü dönüşünde Hasankeyf'te devam eden kazı alanlarını gezdi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 11:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?