25
Mayıs
2024
Cumartesi
HASANKEYF - BATMAN

Çevik Kuvvet gözetiminde yıkım

HASANKEYF'TE ÇARDAK KRİZİ

Batman'ın tarihi kent Hasankeyf ilçesinde kale girişi önünde seyyar hediyelik eşya yeri kurmak isteyen M. Ali Aslankılıç isimli vatandaşın kurduğu çardak, çevik kuvvet gözetiminde yıkıldı. Gece yarısı yapılan yıkım ile ilgili olarak Kaymakam Bilgihan Bayar, "Kale girişi protokol araçlarının park yeri olduğu için çardağı yıktık. Çardak polis değil, iki vatandaş tarafından kaldırıldı" dedi.

Hasankeyf'te çardaklar bu kez krize neden oldu. Kale yolu girişinde seyyar hediyelik eşyaları için çardak kurmak isteyen M. Ali Aslankılıç, kurduğu çardağın çevik kuvvet gözetiminde yıkılmasına tepki gösterdi. Hasankeyf'te 60 seyyar çardak olduğunu belirten Aslankılıç, "Ben de daha önce hediyelik eşya satıyordum. Kendime ait bir yer olması için tüm seyyar hediyelik eşya satan çardakların yanına boş alanda kurmak istedim. Ancak gece yarısı çevik kuvvet gözetiminde kurduğum çardak yıkıldı ve malzemeler Hasankeyf İlçe Karakolu'na çekildi'' ifadelerini kullandı.

Aslankılıç, yıkımın hukuksuz olduğunu ileri sürerek, "Yıkma yetkisi belediye olmasına rağmen belediyenin böyle bir talebi yok. Buna rağmen Kaymakamlık hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen çardağımı yıktı. Batman'dan çevik kuvvet çağrıldı. Gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise, "İlçede 60 seyyar hediyelik eşya satan çardaklara yeni bir düzenleme getireceğiz. Hepsinin kapatılma ihtimali de gündemimizde var. Çardak yıkımı için bizim yazılı talebimiz olmamıştır" dedi.

Çardakların çevik kuvvet gözetiminde iki vatandaş tarafından yıkıldığını belirten Kaymakam Bilgihan Bayar, "Protokolün park alanı olan bir yerde çardak kurmak istediler. Daha önce çardak sahibini uyarmıştık. Çardak yıkımı için çevik kuvvetin gelmesi güvenlik amacıyla çağırdık. Çardak polis değil, iki vatandaş tarafından yıkılmıştır. Kale kapısı girişi ve gelen misafirlerin araçlarının park yeri olduğu için, engel teşkil ediyordu" şeklinde konuştu.

Hasankeyf Kalesi'nde yıllardır işletmecilik yapan Ramazan Ayhan ise, "Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Herkes gibi bu arkadaşımız da kurabilir. Yıllardır Hasankeyf ören yerinde gelen misafirlere hizmet veriyoruz. Hasankeyflilerin tek geçim kaynağı turizm olduğu için herkesin hakkı-hukuku koruyarak ekmeğini kazanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HASANKEYF'TE ÇARDAK KRİZİ
HASANKEYF'TE ÇARDAK KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 16:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?