30
Mayıs
2024
Perşembe
HASANKEYF - BATMAN

'Çoban Ahmet' başkan adayı oldu

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'te ikamet eden, yerel, ulusal ve uluslararası basında haber konusu olan "Çoban Ahmet" lakaplı Ahmet Akdeniz AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Ilısu Baraj Projesi'yle sular altında kalacağı belirtilen ve yıllardır ulusal ve uluslararası basında sıkça yer alan Batman'ın tarih antik kenti Hasankeyf'te 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı yarışı kızıştı.

Antik kentte "Çoban Ahmet" lakabı ile tanınan Ahmet Akdeniz, AK Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Tarihi kentte çobanlık yapan ve gününün büyük bir kısmını tavukları ile ilgilenerek geçiren Ahmet Akdeniz aday adaylığı konusunda hedefinin Hasankeyf'in geleceği olduğunu belirterek "Hasankeyf AK Parti Belediye Başkan aday adaylığına talibim. Siyasi hedefim Hasankeyf'in geleceği olacaktır. Hasankeyf'te çok zor şartlarda yaşayıp mücadele veriyoruz. Ama bir belediye başkanı etiketimiz olursa bunu ilçemiz için kullanabileceğimize inanıyoruz. Hasankeyf'in sorunlarını ancak burada yaşayan kişiler bilir. Burada yaşıyor ve biz biliyoruz. Dışardan gelip İstanbul'dan gelen Hasankeyf'in sorunlarını bilmez. Şu ana kadar benimle beraber Belediye Başkan aday adaylığı için üç başvuru yapıldı. İlçemiz, halkımız ve ülkemiz için elimizden geleni yapacağız. Allah izin verirse kazanacağız" dedi.

"ÇOBAN OLMAM ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN DÜŞENCELERİMDİR"

Tarihi Antik kentte halkın teveccühüne mahzar olduğunu söyleyen Ahmet Akdeniz "Halk her şeyi tahlil ediyor. Kimin hizmet vereceğine dikkat ediyor. Benim ne yaptığım önemli değil. Benim beynimin ne olduğu önemlidir. Beynimdekiler bu memleket için Hasankeyf için ne söylediği önemli, yaptığım iş önemli değil ve bin Çoban olmaktan gurur duyuyorum. Başkası bunu küçük görecekse diyeceğimiz bir şey yoktur" diye konuştu.

Hasankeyf sakinleri çoban Ahmet'in AK Parti'den Belediye Başkan adayı olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek çoban olmasının önemli olmadığını, önemli olan ilçeyi iyi temsil etmesi olduğunu söylediler. Uzun süreden beri Hasankeyf için büyük çaba sarf ettiğini belirten Hasankeyf'liler, Çoban Ahmet'in hem halk tarafından sevildiğini hem de projeleri olduğunu ifade ederek Çoban Ahmet'in Hasankeyf'in gözdesi olduğunu sözlerine eklediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?