29
Mayıs
2024
Çarşamba
HASANKEYF - BATMAN

Fidan dikim şöleni 20 Mart'ta

HASANKEYF'TE FİDAN DİKİM ŞÖLENİ

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf'e dikkat çekmek için düzenlenen fidan dikim şöleninin bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek.

5 yıldır hem Dicle Vadisi ve Hasankeyf'i ağaçlandırmak hem de barajın yıkıcı ve yanlış bir proje olduğuna dikkat çekmek için fidan dikimi yapılıyor. Ilısu Barajı'ndan etkilenmesi beklenen bölgenin insanlarıyla dayanışma amacıyla yürütülen ağaçlandırma çalışması, 20 Mart'ta Türkiye ve Avrupa'dan parlamenterler, gazeteciler ve çevrecilerin katılımı ile gerçekleştirilecek. Etkinliğin şölen havasında geçmesi için hazırlık başlatan Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi üyeleri, fidan dikim yeri olarak bu sene Hasankeyf merkezinde karar kıldı.

20 Mart günü saat 12.00'de Hasankeyf'teki köprübaşı toplanma yeri olarak belirlendi. Kamp döneminde Hasankeyf girişine monte edilen ancak kimliği belirsiz kişilerce sökülen 4 dilli tabelanın yerine daha kalıcı bir tabela monte edilecek. Küçük kemençeciler müzik dinletisi verecek. Has Bahçe karşısında Dicle kenarındaki alandan fidan dikim yerine kadar bir yürüyüş gerçekleştirilecek. 100 adet meyve fidanının dikimi ile etkinlik son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 16:41:05
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 02:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?