16
Haziran
2024
Pazar
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf çarşısı yenileniyor

HASANKEYF ÇARŞISI YENİLENİYOR

Ilısu Barajının suları altında kalma tehdidi ile karşı karşıya kalan, doğu ve batı uygarlıklarının temeli Hasankeyf'in eski çarşısı imece usülü ile yenileniyor.

Doğa Derneği ve Hasankeyf Belediyesi birçok olanaktan yoksun haliyle yılda 2 milyon turist çeken Hasankeyf için Hasankeyf çarşısını iyileştirme seferberliğini hayata geçiriyor. Bu çalışma ile çarşıda yer alan tüm bina cephelerini onarımlarını, boyaları ve özel tasarlanan ahşap tabela ve aydınlatmalar asılacak. Boya işlemine başlanan işçiler ile beraber İlk fırçayı Doğa Derneği Hasankeyf Kampanyası sorumlusu Derya Ergin ve Belediye Başkanı A.Vahap Kusen vurdu. Burada açıklama yapan Belediye Başkanı

A.Vahap Kusen, yapılacak çalışma ile gerek çarşıda esnaflık yapan kişilerin daha güzel bir görüntü ile birlikte ekonomik kazançları da artmasını istediklerini belirterek, "Hasankeyf'in eski çarşısını eskide olduğu gibi yeniden o eski ihtişamına kavuşur" dedi.

Doğa Derneği Hasankeyf Kampanyası sorumlusu Derya Ergin ise yaptığı açıklamada, "Hasankeyf çarşısı Hasankeyf'in can damarlarından bir tanesidir biz burada bu çalışmayı yaparak Hasankeyf'in can damarını iyileştirerek biraz hayat vermek istiyoruz ve böylece Hasankeyf'i yaşatma mücadelemizi sürdürdüğümüzü göstermek istiyoruz. Çalışmalar çeşitli boyamaları onarımları ve sokağın başından sonuna kadar devam eden ahşap gölgeliklerin ve saçakları kapsamaktadır. Çalışmalarının sonuna geldiğimizde umuyoruz ki

buradaki hem halkın hem ekonomik hem de görsel olaraktan olsun geleceğin turizmini etkilemesi açısından da olumlu katkılar sağlayacağını umuyoruz" diye konuştu.

Çarşı esnaflarından Ömer Güzel ise, "Bu proje ile çarşımıza renk gelecek,hayat gelecek çalışmaların tamamlanmasını merakla bekliyoruz.Tüm çarşı esnafı olarak onarımları,boyamaları el birliği ile yapacağız" dedi.

HASANKEYF ÇARŞISI YENİLENİYOR
HASANKEYF ÇARŞISI YENİLENİYOR
HASANKEYF ÇARŞISI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 15:56:03
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 19:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?