22
Mayıs
2024
Çarşamba
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf gönüllülerinden tepki

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın Akdeniz Gazetesi'ne verdiği demeçte söylediği iddia edilen "Ilısu Barajı projesine karşı çıkanlar, terör örgütü ve yandaşlarıdır" sözlerine, Batman'daki Hasankeyf gönüllüleri ve çevrecilerden tepki geldi. 

16 Ocak 2006 tarih ve 135 sayılı Akdeniz Gazetesi'nin manşetinden verilen haberde, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın, Ilısu Barajı'na karşı çıkanları terör örgütü ve yandaşları olarak suçladığı iddia edildi. 

Valinin iddia edilen suçlamasını, 'Hasankeyf'in tarihi değerlerini savunup korumaya çalışanları hedef göstermek' olarak değerlendiren Batman'daki sivil toplum kuruluşları, iddia edilen açıklamaya tepki gösterdi. Mevcut projeyle inşa edilmesi durumunda Hasankeyf'i sular altına bırakacağından Ilısu Barajı'na karşı olduklarını açıklayan Batman Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Emin Bulut, "Hasankey, insanlık tarihidir. Bu mirasa sahip çıkanların bu şekilde değerlendirilmesi ve vali beyin bu açıklamaları, talihsizliktir. Bu tür demeçler, doğru değildir" dedi. 

Yıllardır Hasankeyf'in doğal şekliyle korunması mücadelesi veren Hasankeyf Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Recep Kavuş ise Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'a tepki göstererek, tüm Hasankeyf Gönüllüleri'nin yapıldığı iddia edilen açıklamayla hedef gösterildiğini söyledi. Kavuş, "Biz, herkesten çok bu ülkenin değerlerini ve kaynaklarını savunuyoruz. Bu ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini, üretilmek istenen enerjiden daha fazla önemli buluyoruz. Ülkeseverlik, asıl bu ülkenin sahip olduğu değerleri savunmaktır. Bu açıklamayı talihsiz buluyor ve de kınıyoruz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 13:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
malıko IP: 88.235.164.xxx Tarih : 16.06.2007 14:42:49
sayın vali bu fikre nerden varmış hayret..bir insanın kendi köyünün sular altında kalmamasını istemesi kadar dogal ne olabilirki..bunu başka yerlere çekmenin ne faydası olacak vali için merak ediyorum..