26
Mayıs
2024
Pazar
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf Kültür Festivali sona erdi

ŞEVVAL SAM KÜRTÇE KONSER VERDİ

Batman, Hasankeyf Kültür Sanat Festivali, Şevval Sam'ın konseri ile sona erdi. Sam, konser süresince barış mesajları verdi.

 16 Ekim'de başlayan ve üç gün süren festivalin kapanış konserinde Şevval Sam hayranlarıyla buluştu. Dün akşam Kine Em Parkı'nda düzenlenen konseri binlerce kişi izledi.

Türkiye'nin birçok kültürü barındırdığını söyleyen Sam, farklı yörelerden seslendirdiği şarkılarla vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağladı. Konserden önce havai fişek gösterisi yapıldı. Konsere,

Kürtçe "Şew Baş" (iyi akşamlar) diye başlayan sanatçı, şarkıları artık barış için söyleyeceğini belirterek "Çok zor bir dönemden geçiyoruz ama artık bunlar geride kalacak. Kardeşlik olacak. Herkes elinden geleni yapacak ve biz bütün şarkıları barış için söyleyeceğiz. Sizin şarkılarınızı da söyleyeceğim. Karadeniz şarkılarını da söyleyeceğim" dedi.

İç Anadolu yöresinden şarkılarla konserine başlayan sanatçı daha sonra Ege yöresinden parçalar seslendirdi. Konserin ilerleyen bölümlerinde Şevval Sam, Kürtçe parçalar seslendirdi. Sanatçıya binlerce kişi bir ağızdan eşlik etti. Konser Karadeniz yöresinden söylenen parçalar ve horonla sona erdi.

ŞEVVAL SAM KÜRTÇE KONSER VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan lale IP: 85.98.66.xxx Tarih : 9.11.2009 06:37:48

yemin ederim bu seneki festival batmanın en kötü festivaliydi bence nerde o cıwan hacolar gülistan perverler  xero abaslar all yerini şeval sam a bırakmış kadının konserine bile gitmedim