19
Mayıs
2024
Pazar
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali

Batman Belediyesi, Batman Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Demokratik Kültür Hareketi'nin girişimiyle düzenlenen "5.Batman-Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali", 3 kilometrelik ödüllü koşu ile başladı.

Hasankeyf'e destek amaçlı 'Yerinden Taşıma Yarına Taşı' sloganıyla start alan festival koşusuna Türkiye'nin dört bir yanından katılan 900 sporcunun yanı sıra Avrupa Parlamentosu'ndan Feleknaz Uca, Eski DEP milletvekili Selim Sadak, Batman DTP'li Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da koşuya katıldı.

3 kilometrelik koşu Batman Esentepe Sosyal Dinlenme Tesisleri'nin önünden başlayıp belediye binası önünde son buldu. Yarışmaya katılan sporcular ödül için yarışmadıklarını, Hasankeyf'e destek vermek ve Hasankeyf'in sular altında kalmasına göz yummamak için yarışmada yer aldıklarını ve bunu bir yarış değil, eylem olarak gördüklerini söyledi.

Toplamda 20 bin YTL ödül dağıtılan yarışmada, birinciye 10 bin YTL, ikinciye 5 bin YTL, 3. ve 4.'ye ise 2 bin 500 YTL ödül verildi.

Yarışmada 1.'liği Elazığ'dan katılan Ali Haydar Tekgöz, 2.'liği Ankara'dan Ali Topkara, 3.'lüğü Ankara'dan Satılmış Atmaca kazandı.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan yaptığı konuşmada, koşunun Hasankeyf'i kurtarma koşusu olduğunu belirterek, "Bu koşu bir anlamda Hasankeyf'e sahip çıkmayı ortaya koyma yarışıydı. Halkın her kesiminden katılım oldu. Bu yarışma Batman Hasankeyf festivalinin bir startıydı" dedi.

Avrupa Parlamentosu'ndan Hasankeyf'e destek vermek için yarışmaya katılan Feleknaz Uca ise yaptığı konuşmada, sadece Batman'da değil Avrupa'da da Hasankeyf'in sular altında kalmaması için seslerinin yükselttiklerini dile getirerek, "Hasankeyf'in yaşaması için 7'den 77'ye halk olarak bu sıcak günde bir araya geldik. 3 kilometrelik yolu Hasankeyf için koştuk. Biz Hasankeyf için varız, yaşıyoruz, baş kaldırıyoruz ve sesimizi de her zaman yükseltiyoruz" diye konuştu.

Ali Haydar Tekgöz, yarışmaya katılış amacının ödül olduğunu belirterek aynı zamanda Hasankeyf'e destek vermek ve Hasankeyf'in yok oluşuna göz yummamak için yarışmaya katıldığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 13:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?