18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf'de terör protestosu

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde Cuma Namazı'ndan çıkan vatandaşlar, 8 Mart'ta Gercüş İlçesi çıkışında teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu 2 askerin şehit edilmesini sessiz yürüyüşle protesto etti.
Protesto yürüyüşüne Belediye Başkanı A.Vahap Kusen, AK Parti Belediye Başkan adayı Mahfuz Başaran, CHP Belediye Başkan adayı Alaattin Ertekin, Hasankeyf Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Akdeniz, Müftü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet meydanında halka hitap eden Belediye Başkanı A. Vahap Kusen, uzun yıllardan bu yana ilçede huzur ve güven ortamının bulunduğunu belirterek, "Bölgede cereyan eden olaylar hiçbir zaman bize yansımadı. İlçemizden dağda veya cezaevinde bulunan kimse yoktur. 8 Mart tarihinde Hasankeyf Jandarma Komutanlığına bağlı askerlerimize Gercüş girişinde mayın pususunun kurulması sonucu 2 askerimiz şehit olmuş, 4 askerimiz yaralanmıştır. Adı ne olursa olsun her türlü terör olaylarına karşıyız"dedi.
Ak Parti Hasankeyf Belediye Başkan adayı Mahfuz Başaran ise, verilen şehitlerin ne ilk ne son olacağını kaydederek, "Her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmış Hasankeyf'in temiz ve duyarlı vatandaşları olarak böyle kalleş olayları kınayarak bu yürüyüşü yapıyoruz. Bu tür olaylar cehalet ve işsizlikten kaynaklanmaktadır"dedi.
CHP Belediye Başkan adayı Alaattin Ertekin ise, kan ve gözyaşının durması için yürüdüklerini belirterek, "Böyle bir olayın bir daha gerçekleşmemesi için Allah'a dua ediyoruz. Bundan dolayı çok üzüntülüyüz. Özgürlük ve barış inşallah hakim olacaktır" dedi. Atatürk Düşünce Derneği Hasankeyf Şube Başkanı Ahmet Akdeniz ise, terörle kanla beslenenlerin bir gün kanların içinde yok olacaklarını belirterek," Her gün adları değişen terör örgütlerinin faaliyetlerinin karşısındayız. Her türlü terör olayını kınıyoruz" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Müftü Yılmaztürk, toplanan halkla birlikte şehit olan askerler için dua etti. Hasankeyfli vatandaşlar daha sonra sesiz bir şekilde yürüyerek terör olaylarını protesto etti.
BATMAN - İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 17:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?