18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf'e ödenek yok

Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdusselam Uluçam başkanlığında gerçekleştirilecek olan Hasankeyf kazıları, ödenek yokluğu iddiasıyla başlayamadı.

GAP İdaresi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Kültür Bakanlığı tarafından 1.5 trilyon TL ödenek ayrıldığı belirtilirken, ödeneğin Prof. Dr. Uluçam’ın hesabına aktarılmadığı iddiasıyla kazılara başlanamadığı öğrenildi. Prof. Dr. Uluçam, ödeneğin serbest bırakılması için Ankara’da temaslarını sürdürürken, Hasankeyfli gençler ise, dört gözle kazıların başlamasını bekliyor.

Hasankeyfli gençler, işsizlik nedeniyle yıllarca batı illerine çalışmaya gittiklerini, kazıların başlamasıyla birlikte göçün durduğunu belirterek, "Kazı çalışmaları başlamazsa, batı illerine gidip çalışacağız. Biz memleketimizde kalıp çalışmak istiyoruz. Kazı ödeneğinin bir an önce çıkarılması için vekillerin harekete geçmesini bekliyoruz. Çünkü, tarihi ilçede başka yapacak bir işimiz yok" şeklinde konuştu.

Bu yıl 30 civarında uzman, 80 öğrenci ve 120 işçinin çalışacağı kazıların 4 ayrı mevkide yoğunlaşacağı belirtildi. Kazılarda, Hasankeyf’te bulunan toplu mezarların da incelemeye alınacağı bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 13:30:16
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 11:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?