19
Mayıs
2024
Pazar
HASANKEYF - BATMAN

Hasankeyf'te caz konseri

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde, Turizm Haftası etkinlikleri jandarma bandosu caz müziği ve Selahattin Alpay'ın konseriyle start aldı.
Turizm Haftası etkinlikleri, Hasankeyf İlçesi'nde jandarma bandosunun caz konseri ile başladı. Hasankeyfliler, jandarma bandosunun verdiği konser, Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay'ın söylediği şarkılarla eğlendiler.
Turizm Haftası açılışı nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Batman Valisi Efkan Ala, Dicle Nehri'nin sessiz ve derinden ama yetim akmasını istemediklerini belirterek, "Tarihin ve kültürel mirasların çığlığını duymayan kulaklara lanet olsun" dedi.
Hasankeyf'in tanıtılması ve değerinin anlaşılması için ciddi çalışmalarda bulunduklarını anlatan Vali Ala, Türkiye'de sürekli gelişen ve büyüyen sektörün turizm olduğunu söyledi. Hasankeyf'te bir tarih faciasının yaşandığını kaydeden Vali Ala, şunları söyledi:
"Hasankeyf'e gelen herkes ilçedeki tüm tarihi eserleri gezebiliyor. Örneğin kale başındaki cami, kilise, ören yerleri, mezarlıklar, mağaralara girip çıkılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bu tarihi yaşatmak, tahrip edilmesini önlemek için gezi güzergahı düzenleyeceğiz. Bundan böyle gezmek isteyen herkes bu gezi güzergahını takip edecek."

"HASANKEYF SINIRLARI BATMAN İLE SINIRLI DEĞİL"
Hasankeyf'in sınırlarının Batman ile sınırlı olmadığını belirten Vali Ala, bir ilin mülki sınırları ile turizm sınırlarının ayrı olduğunu kaydederek, "Hasankeyf'in sınırları Nemrut'tan başlar, Diyarbakır surlarından geçer, Midyat ve Mardin'de konaklar, Urfa'yı selamlar ve Zeugma'da biter" diye konuştu.
Vali Ala, Hasankeyf'te bu yıl kazı çalışmalarının yeni bir anlayış ve ekiple gerektiği gibi devam edeceğini sözlerine ekledi.
Batman İl Turizm Müdürü Selahattin Ortaboy da Hasankeyf'in yanı sıra il sınırlarında bulunan Morkiryakos Kilisesi, Hazok Kalesi, Mereto Dağı'ndaki manastır gibi tarihi eserleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Ortaboy, tarih ve doğanın dans ettiği Hasankeyf ve diğer tarihi mekanları turizme kazandırmaları durumunda, turizm pastasından önemli bir gelir sağlayabileceklerini savundu.
Turizm Haftası'nın açılış konuşmalarından sonra Hasankeyf ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Turizm programı Cuma günü Kelek (Sal) yarışı, çeşitli grupların konserler ve Türk Hava Kurumu'nun balon gösterisiyle sürecek.
BATMAN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 22:27:16
Güncelleme :15 Nisan 2004 Perşembe 22:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?