22
Mayıs
2024
Çarşamba
HASANKEYF - BATMAN

Heyetin incelemesi sürüyor

Ilısu Barajı'nın yapımı için kredi veren Avusturya, İsviçre ve Almanya ile Türkiye'den 60 kişilik heyet, baraj suları altında kalacak olan Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te incelemelerde bulundu.

4 gündür bölgede olan heyet, bugün Hasankeyf merkezde incelemelerde bulundu. Ilısu Barajı suları altında kalacak olan tarihi eserler ve yerleşim birimlerinde inceleme yapan heyette yabancı arkeolog, biyolog, çevre uzmanları, yeniden yerleşim uzmanları, sosyolog ve çeşitli mesleklerden mühendisler yer alıyor. Bölgede inceleme yapan yabancı heyete Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve GAP İdaresi'nden uzmanlar refakat ediyor. Heyet, evleri su altında kalacak vatandaşların yeni yerleşim yerlerine taşınması, tarihi eserlerin korunması ve taşınması, baraj yapımı ve su tutulmasından sonra çevresel etkilerin en aza indirilmesi konularında alınacak önlemler için inceleme yapıyor.

Hasankeyf Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, taşınacak tarihi eserlerle ilgili heyete bilgi verdi. Hasankeyf'in tarihi eserlerini inceleyen heyet, ayrıca Kaymakam Osman Varol ve Belediye Başkanı A. Vahap Kusen ile görüştü.

7 yıl içinde tamamlanması planlanan Ilısu Barajı'nın 1.2 milyar euroya mal olması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:45:40
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 13:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülcan l IP: 88.231.92.xxx Tarih : 25.04.2008 20:03:20

MERHABA. BEN ÜLKEMİZE BARAJ YAPILMASINA KARŞI BİR VATANDAŞ DEĞİLİM.HATTA SURİYEYE BOŞU BOŞUNA AKAN SUYUMUZUN TUTULMASI GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. FAKAT ORADA BİR TARİH VE BİNLERCE İNSAN VAR. O İNSANLAR NE YAPACAK. BATMANI YAKINDAN TANIYORUM. O KADAR İNSANA HEM EV HEM İŞ VEREMEZ. BENDE BATMANLIYIM. BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÇOK MERAK EDİYORUM. KOLAY GELSİN. İYİ ÇALIŞMALAR.