15
Mayıs
2024
Çarşamba
HASANKEYF - BATMAN

İki genç kız nehirde boğuldu

Batman'ın Hasankeyf İlçesi Kesmeköprü-1 köyü yakınlarından geçen Dicle Nehri kıyısında top oynayan 2 genç kız, Dicle Nehrine düşen toplarını almak isterken suda boğulurken, 3 kişi ise son anda kurtarıldı. Olayda 1 genç de nehirde kayboldu.

Olay, 17.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli memur Süleyman Uras (45) ve ailesi Dicle Nehri kıyısında piknik yaparken, top oynayan Uras ailesinin fertlerinden Gülsüm Uras topu almak için suya girdi ve akıntıya kapıldı.

Bunun üzerine E.U. (12), Melek Ezgin (24), Ayten Uras (40), Songul Uras ve Murat Uras suya atladı. Suda çırpınan eşi, çocukları ve kız kardeşlerini fark eden Süleyman Uras, suya atlayarak eşi Ayten Uras, oğlu Murat Uras ve kız kardeşi Songül Uras'ı kurtardı.

Süleyman Uras'ın kızı E.U. (12), kardeşi G.U. (17) ve akrabaları Melek Ezgin (24) ise suda kayboldu. Sivil savunma ekipleri tarafından Dicle Nehri'nde yapılan aramalar sonucu G.U. ve E.U.'nun cesetleri, sudan çıkarılarak otopsi yapılmak üzere Batman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 24 yaşındaki Melek Ezgin'in ise bulunamadı. Sivil savunma ekipleri, Melek Uras için yarın sabah yeniden arama başlatacaklarını açıkladı.
Olayı duyan Uras ve Ezgin ailesinin fertleri Dicle Nehri kenarında ağıt yaktı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 01:31:22
Güncelleme :10 Haziran 2007 Pazar 01:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?