26
Mayıs
2024
Pazar
HASANKEYF - BATMAN

Sıcaktan bunalanlar mağaralara akın etti

SICAKLARDAN BUNALAN VATANDAŞLAR HASANKEYF MAĞARALARINA AKIN EDİYOR

Aşırı sıcakların etkili olduğu Batman'da vatandaşlar serinlemek için soluğu Hasankeyf'teki mağaralarda aldı.

Yazları serin, kışları sıcak olan mağaralara akın eden vatandaşlar, sıcakların etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Tarihin gölgesindeki mağaralarda serinleyen vatandaşlar, sıcaklığın etki etmediği tek yerin mağaralar olduğunu, fırsat buldukça hem tarihi mekanları gezdiklerini hem de serinlediklerini belirtti.

Batman'daki aşırı sıcaklardan kaçan vatandaşlar, bir süre mağaralarda dinlendikten sonra soluğu Dicle Nehri kenarındaki çardaklarda alıyor. Dicle Nehri'nin kenarında kurulan çardaklardan tarihi mekanları izleyen vatandaşlar, sıcaktan bunalan herkesi Hasankeyfteki mağara ve çardaklara davet ediyor.

Mezopotamya bölgesine hakim olan kavimlerin en gözde yerlerinden biri olmuş ve bugüne kadar Bizans, Sasani, Emevi, Abbasi, Hamdani, Mervani, Artuklu, Eyyübi, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Hasankeyf'te, irili ufaklı yaklaşık 5 bin mağara bulunuyor. Hasankeyflilerin 1970 yılına kadar ikamet ettiği mağaralar, şimdi sıcaklardan bunalan yerli ve yabancı turistlerin dinlenme mekanı olarak kullanıyor.

SICAKLARDAN BUNALAN VATANDAŞLAR HASANKEYF MAĞARALARINA AKIN EDİYOR
SICAKLARDAN BUNALAN VATANDAŞLAR HASANKEYF MAĞARALARINA AKIN EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?