20
Mayıs
2024
Pazertesi
HASANKEYF - BATMAN

Şimşek'i protesto girişimi

DOĞA DERNEĞİ ÜYELERİ PANKARTLARLA BAKANI PROTESTO ETMEK İSTEDİ

Memleketi Batman'da seçim çalışmalarını sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf ilçesinde sesini duyurmak isteyen doğaseverler tarafından protesto edilmek istendi. Bakanın korumaları tarafından ikna edilen göstericiler geri döndü.

Batman'ın Tarihi antik kenti Hasankeyf ilçesinde bir Televizyon programına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Doğa Derneği üyesi 3 kişi tarafından Türkçe ve İngilizce yazılı "Dünya Mirası Yok Olmasın" pankartları ile protesto edilmek istendi. Bakanın Televizyon programına katıldığı Hasankeyf girişine doğru yürüyen 3 kişiyi gören korumalar alarma geçti. Protestocuların yanına gelen ve Bakan Şimşek'e yaklaştırmayan korumalar tatlı bir dille göstericileri ikna ederek geri dönmelerini sağladı. 3 eylemci geri dönerken Bakan'ın aracı hareket etti. Bakanın geçişi esnasında tekrar pankartlarını açan 3 kişi, Bakan Şimşek'in pankartlarını görmesini sağladılar.

Eylemde yer alan 3 kişiden biri olan Doğa Derneği Hasankeyf Kampanya Sorumlusu Derya Engin, "Bakan Hasankeyf'i ziyarete gelmiş seçim çalışmaları için sık sık buraya geliyor ve burayla ilgili sözler veriyor. Hasankeyf'in yok olmaması için gerekli dikkatleri çekmek istedik. Hasankeyf'in yok olmaması, bu tarihi ve kültür mirasının yok olmaması için aslında sözler verilmesi gerekiyor. Buna dikkat çekmek için dileklerimizi ve taleplerimizi göstermek için ufak bir gösteri yaptık" dedi.

DOĞA DERNEĞİ ÜYELERİ PANKARTLARLA BAKANI PROTESTO ETMEK İSTEDİ
DOĞA DERNEĞİ ÜYELERİ PANKARTLARLA BAKANI PROTESTO ETMEK İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 17:57:19
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 17:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?