2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

İHD Kozluk'ta inceleme yaptı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, Mazlum-Der ve Batman Baro Başkanlığı, Batman'ın Kozluk ilçesinin Taşlıdere köyü yolunda meydana gelen çatışmayla ilgili oluşturduğu komisyon olay yerinde incelemelerde bulundu.

İHD Batman Şube Başkanı Saadet Becerikli, Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Şat ve baro üyesi avukatlar Bengi Yıldız ile Ahmet Sevim, olayın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundular.

İncelemelerle ilgili bilgi veren İHD Batman Şube Başkanı Becerikli, henüz sonuca varamadıklarını ve bir şey söylemenin çok erken olduğunu söyledi.

Becerikli, şöyle konuştu:

“İlk resmi açıklamalar çok muğlak. Kafamızda çelişkiler yarattı. Geniş araştırmadan sonra olayı objektif değerlendirip sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Olayda yaralanan Samiye Özbek'in ifadeleri resmi açıklamadan çok farklı. Kadın hastanedeki ifadelerinde, köyden gelirken otostop sonucu iki kişinin araca bindiğini, bir süre sonra birden kurşun yağmuruna tutulduklarını ve ne olduğunu anlamadığını ifade etmişti.”

Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Şat da, olayın önceden takip veya ihbar sonucu olduğunun kesin olduğunu, olaya karışanların canlı yakalanma imkanlarının olup olmadığını sordu.

Olay yerindeki boş kovanları toplayan ve fotoğraf çeken heyet üyeleri, daha sonra olay yerine yakın Eskice Köyü Satıh mezrasındaki vatandaşlarla görüştü.

OLAY

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 5 Eylül 2006 tarihinde, Taşlıdere köyü kırsalında yapılan yol kontrolü esnasında, kontrol noktasına yaklaşan içinde teröristlerin olduğu bir araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldığı ve uzun namlulu silahlarla ateş eden ve el bombaları atan teröristlerle güvenlik güçlerinin girdiği çatışmada, 2 teröristin ölü ele geçirildiği, çatışmada teröristlerin bulunduğu araç içinde bulunan 10 yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğü, annesinin de yaralandığı belirtilmişti.
aa
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 16:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?