3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Mehmet Emre Bill Gates olmak istiyor
Cumhurbaşkanı Gül, e-ticaret alanında iki arkadaşıyla yatırım yapan küçük oğlu Mehmet Gül için "Bill Gates’i, Google’ı örnek alıyor" dedi. Gül, oğlunun finansörünün Hayrünnisa Hanım olduğunu belirterek, "Mehmet, ’5 sene sonra göreceksiniz’ diyor’" sözleriyle kendisine sitem ettiğini de anlattı.

Bu düğün fotoğrafı kurtardı

ADANA’da 14 yıl önce nüfus cüzdanını kaybedince yenisini çıkaran ama eski kimliği için herhangi bir başvuruda bulunmayan Turgay Muştucu (49) ekim ayındaki seçimde oy kullanırken, daha önceki bir tarihte kapkaç suçu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı.

Bu bombalar niye patlıyor?..


BELKİ izlediniz; bir kurdele kesme töreninde, Başbakan kestiği kurdelenin bir parçasını cebine yerleştirirken, birlikte kurdele kestiği Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Paşa’ya sordu:

"Paşam siz biriktirmiyor musunuz?.."
Bekir Çoşkun yazdı...

 RDX destekli 60 kilo A-4 patlattılar

5 Ocak 2008
Sabaha kadar çalışan uzmanlar, 5 can alan, 6’sı ağır 68 kişiyi yaralayan Diyarbakır’daki bombayla ilgili ilk bilgileri ortaya çıkardılar. RDX destekli 60 kilo A-4 patlayıcı, askerleri taşıyan servis aracının geçeceği yola park edilen Lada marka bir araca yerleştirildi. Bomba, cep telefonu düzeneğiyle, tam araç geçerken uzaktan kumandayla patlatıldı.

Dağlıca’ya ömür boyu

21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari Dağlıca’da PKK tarafından kaçırılan 8 askerle ilgili iddianame tamamlandı. Askeri savcı 6 ayrı suçtan yargılanacak er Ramazan Yüce için ömür boyu, diğer askerler için 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi.

30 bin beşinci bölüm


NE diyordu çok ünlü bir arkadaşımız:"Türk devleti 30 bin Kürt’ü öldürdü."

Şimdi ne diyeceğiz?

"30 bin 5’inci Kürt mü?"

Önceki gün yapılan bu katliamı, bilançonun hangi tarafına kaydedeceğiz? 
Ertuğrul Özkök yazdı

Kiracıların büyük uyanıklığı

Sigorta, işten çıkarılmada 1 yıllık kirayı ödüyordu. İşçiler, patronlarıyla danışıklı olarak işten çıkarıldı. Hem işsizlik maaşı alıp hem de bir yıl kira ödemediler. Sigorta şirketi yöneticisi ‘Müşteriler uyanık çıktı. Poliçeleri satıştan çektik’ dedi

Cep numarasına servet

111.111, 222.222, 333.333 bu cep numaralarından birine sahip olmak istiyorsanız, yüklü bir para ödemeniz gerekiyor.
Lübnan'da statü sembolu haline gelen bu numaralar, sahiplerine bütün kapıları açıyor.

Diyarbakırlı bir çocuk


memleket isterim gök mavi, dal yeşil..

tarla sarı olsun

kuşların, çiçeklerin diyarı olsun
Yılmaz Özdil yazdı...

 

'Şehide saygı' kararı
Başbakan Erdoğan'ı 3 kuruş tazminata mahkûm eden mahkeme, gerekçeli kararında, 'şehitlerin saygı beklediğini' belirterek, savunmanın 'kelle sözü dil sürçmesidir' iddiasının 'kabul edilemez' olduğunu açıkladı

 

Grip değil afet!

Grip salgını pek çok hastanenin acil servisinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. İzmir'de, sadece Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine, büyük çoğunluğu "yüksek ateş ve öksürük" yakınmasıyla bir günde 1009'u çocuk 2040 kişi başvurdu.

'Tatlı'ya omuz atan 'acı'

Hiç değilse geç kalkılmış bir cumartesi sabahı, demli bir çay içerken azıcık gülümseyebilmek, bir gazete yazısına gözler takılınca...
Nerdee?

Çetin Altan yazdı...

'Elysee'de gerçek bir erkek var' 
Sevgilisi Carla Bruni ile birlikte çıktığı Mısır tatiliyle dünya medyasını günlerdir meşgul eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yapılan yorumlarla ilgili olarak, "Ne dedikleri umurumda değil. Elysee'de artık gerçek bir erkek var" dedi.

Holosko'ya övgü 

Cumhurbaşkanı Gül, taraftarı olduğu Beşiktaş için, "İyi ki, Türkiye'den transfer yaptılar. Yabancılık çekmeyecek" dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT 1'de canlı yayınlanan "Zirveden Bakış" programında Beşiktaş taraftarı olarak futbol konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Şiddetin şiddeti beslediği kısır döngüyü kırmak! Terör bu kez Diyarbakır'da vurdu. Yarın nerede vuracak?.. Şiddet ve terör uzun yıllardır vurmaya devam ediyor ve haklı olarak lanetleniyor.
Hasan Cemal yazdı...

UNESCO, Türkiye'yi 2006'da uyarmış

UNESCO'NUN, 2006'da Four Seasons Oteli'nin Bizans kalıntıları üzerine yaptığı ek bina konusunda üç başlıkta "kaygı" belirttiği ortaya çıktı. UNESCO, raporunda, inşaatın arkeolojik alana etkisi üzerinde uluslararası uzmanların da katılacağı bir fizibilite çalışması yapılmasını istedi. Ancak, geçen 1,5 yılda UNESCO'nun talebi yerine getirilmedi; aksine inşaat tam yol devam etti.

'Çocuklarımı vermem' derken hastanelik oldu


EŞİ Kevin Federline'dan boşandıktan sonra sürekli skandallarla gündeme gelen ABD'li pop yıldızı Britney Spears, velayeti eski eşinde olan 2 oğlunu teslim etmediği için evine yapılan baskından sonra hastaneye kaldırıldı.

3 saat polisle tartışan Spears'ın "madde tesiri altında" olduğu belirtildi.

Gül'lü kaçamak!
Ankara Temsilcimiz Fikret Bila, önceki gece TRT'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Kral Abdullah size ne hediye verdi ve o hediyeye nasıl bir işlem yaptınız diye soruyor. Gül soruya aynen şu yanıtı veriyor:

Melih Aşık yazdı...

 

Ben sana geldim baba
Saldırıda ölen 5 kişiden tek yetişkin olan 41 yaşındaki Cengiz Kaya, işinden çıkıp, dershanedeki kızını alacaktı. Kendisi patlamada öldü, ancak 8. sınıf öğrencisi kızı Merve yara almadan kurtuldu. Merve, "Baba gitme ne olur, bak ben sana geldim. Sensiz ben ne yaparım" diye feryat etti.

O an yalnız kızımı düşündüm

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde önceki gün buzda kayan bir arabanın altında metrelerce sürüklenip şans eseri kurtulan Şükran Or (21), hissettiklerini ve yaşadıklarını SABAH'a anlattı. 4 aylık Azra'yı aşı yaptırmak üzere sağlık ocağına götüren Şükran Or, Elmadağ Polis Karakolu önünde karda ayağının kayması sonucu düştü ve bir arabanın altında sürüklendi.

Karikatür ve Ata'ya 'hakaret!'

Salih Memecan'ın sanatına lâf edemeyenler, siyasi düşüncesini yererek, onu karalamaya çalışıyorlar. 1 Ocak'ta, Memecan'ın bir karikatürü, SABAH gazetesine kapak oldu. Çok da güldüm. İki laikçi kadın aralarında konuşuyordu:

Nazlı Ilıcak yazdı...

İpekçi: Toplam 145 bin dolar aldım
Türbanı öven İpekçi, "İhale almadım. Beyoğlu Belediyesi'nden 10 bin, PTT'den 15 bin, THY'den ise 120 bin dolar aldım" dedi..
Gıda-kira durmazsa hedef hayal



Enflasyonda hedefler iki yıldır ıskalansa da yüzde 4'lük hedeften vazgeçilmiyor. Sapma kur, dış şok ve petrol fiyatlarındaki artışa bağlanıyor. Ama TÜFE'nin gerçek düşmanı gıda ve kira..

Sigara yasağına Fransız kalmayalım!..
"Fransızlar şimdi ne yapacak" diyordu Herald Tribune'un Paris kaynaklı ve Elaine Sciolino başlıklı yazısı.. Aynı yasağın bizde de tam kanunlaştığı gün olduğu için merakla okudum.. Nasıl güzel yazılmış bir haber hikâyesiydi.. "News Story" der eloğlu bu tür yazılara.. Bir haberi bütün ayrıntılarıyla hikâye eden enfes bir yazı türüdür bu..
Hıncal Uluç yazdı...

Cimbom hoca arıyor
Kalli ile yolların ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Galatasaray, teknik adam arayışlarına başladı. Klinsmann'dan 'Hayır' yanıtını alan yönetimin gözdeleri Van Gaal ile Mustafa Denizli..
SİYASETÇİLER ACİZ
Yaşananlar karşısında kahrolduğunu söyleyen Mehmet Ali Yılmaz, "Aciz siyasetçi arkadaşlarım için de üzülüyorum. Kanun değişikliği ya da çözüm noktası her neyse, bir an evvel çözmek gerekirken, böyle bir eyyam, bu kadar lüzumsuz bir işgal olabilir mi? Yanlış olsa bile, TBMM'nin çıkardığı kanunu kimin uygulayacağı belli değil mi; 'Hayır bunu biz uygulamayız' deme cesaretine kim sahiptir?

Kınamak Diyarbakır'da 4'ü öğrenci 5 kişinin ölümüne ve 6'sı ağır 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili "Bazı" tepkileri ve kınama mesajlarını okurken iç çekmemek mümkün değil. Bazı" derken örneğin bölge halkının Ankara'daki temsilcileri olan DTP milletvekillerini kastediyoruz.


Erdal Şafak yazdı..

Hazmedemediler


Diyarbakır'daki hain saldırıda ölen 4 öğrenci ve bir veli gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanırken acılı babanın tepkisi, Güneydoğuluların teröre ortak cevabı oldu: Güzel gelişmeleri sindiremediler...

Dışişleri, Tatort için özür istedi


Alevilere hakaret ettiği gerekçesiyle tepkilere neden olan dizi için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık dizinin yayınından sorumlu olanları özür dilemeye çağırdı

Başbakanın elindeki anket
Siyasi iktidarlar ile siyasi partilerin de ara sıra durum muhasebesi yapmaları gerekir: Kamuoyu destekleri ne durumda? Halk icraatları destekliyor mu?
Fehmi Koru yazdı...

Bir kıvılcım 4 can aldı
Samsun'da bir evde çıkan yangında anne ile 3 küçük çocuğu alevler arasında kalarak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Havza İlçesi 25 Mayıs Mahallesi Kurtuluş Sokak'taki bir binanın 5. katında Yaşar Demir'e ait evde geceleyin yangın çıktı. Yangına Havza Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederken, içerde mahsur kalan anne Münevver Demir (27) ile çocukları Utku Buğra (8), Emir Kayra (7) ve Afşin Pusat (4) yanarak hayatını kaybetti.

Red Kit'e ünlü sesler

Çizgi roman ve çizgi film dünyasının fenomeni Red Kit serisinin yeni sinema filmi Batıya Hücum 25 Ocak'ta ülkemizde gösterime girecek. Filmin Türkçe dublajında ise televizyon yıldızlarının imzası bulunuyor. Filmin seslendirmesinde Peker Açıkalın, Levent Üzümcü, Volkan Severcan, Yekta Kopan, Boğaçhan Sözmen, Hakan Vanlı, Sefa Zengin ve Murat Şenol'un imsazı var.

 'PKK şehirleri hedef seçti' mi?
Geçen gün bir gazetede karşılaştığımız haberdi: “PKK yılbaşını kan gölüne çevirecekti”.

Haber başlığını okuyup irkilmemek imkansızdı...

Kürşat Bumin yazdı

Yurdu hızlı tren hattı sarıyor

Türkiye, 30 yıllık rüyası hızlı trene 2008 yılında kavuşacak. Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı, bu yılın ikinci yarısında hizmete girecek. Ankara-Konya hattının yapımı sürerken, Eskişehir-İstanbul hattının yapımına 2008'de başlanacak. Ankara-Sivas Hattının ihalesi yapılacak.

Şaron iki yıldır hâlâ komada

İsrail'in 'buldozer' lakaplı eski Başbakanı Ariel Şaron, geçirdiği beyin kanamasının ardından 2 yıldır komada bulunuyor. Şaron'dan sonra görevi devralan Ehud Olmert, Şaron ile ilgili düşüncelerini anlattı.

Diyarbakır, şiddet ve siyaset…
Diyarbakır'da patlayan bomba 1'i çocuk 5 kişinin canını aldı, 30'u asker yüze yakın insan yaralandı. Kentin göbeğinde, askeri servis aracına yapılan bu saldırı terörün kör, acımasız ve lanet okunası yüzünü bir kez daha ortaya koydu.
 
Ali Bayramoğlu yazdı...


Meclis'te ilginç uygulama: Emekli ol, oğlunu işe alalım


TBMM, hak kazanmalarına rağmen emekli olmayan personeli tasfiye etmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Emekli olmayı kabul eden personelin çocuğu aynı gün Meclis'te işe başlayacak.
Bu fidanlara nasıl kıydınız!


Bu fotoğraf, Diyarbakır'daki saldırıdan 1 saat önce çekildi. Dershane arkadaşlarıyla birlikte cep telefonunun objektifine gülümseyen Rıdvan Süer ve Ferhat Mutlu, kendilerini ölüme götüren hain tuzaktan habersizdi.

Terörün Diyarbakır'ı tehdidi

O hain, o alçak bomba patlayasıya kadar taptaze umutları vardı. Daha hayatlarının en taze, en bahar günlerini yaşıyorlardı. Kim bilir, her canlı gibi onlar da ölmekten korkuyordu.


MEHMET KAMIŞ Yazdı..

MKE, ürettiği ilk piyade tüfeği Mehmetçik-1'i tanıttı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kırıkkale'deki MKE fabrikalarında incelemelerde bulunarak, burada üretilen piyade tüfeği Mehmetçik-1, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfeği tanıtımına katıldı.
3 yeni kuruşluk karara mahkemeden tuhaf gerekçe


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, şehitler için 'kelle' dediği iddiasıyla 3 yeni kuruş tazminata mahkûm edilmesiyle ilgili davanın gerekçesi açıklandı. 
Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç, gerekçede hukukî açıdan tartışılacak ifadeler kullandı.
Osmanlı, Araplara nasıl öğretildi?

Bir milyondan fazla tirajı olan El Ahram gazetesinde geçtiğimiz hafta önemli bir makale yayınlandı. Yazıdaki imza, Mısırlı aydınlarından biri olan Ahmet Behcet'e aitti. 

ABDÜLHAMİT BİLİCİ Yazdı..
Dağlıca'da kaçırılan askerler farklı suçlardan yargılanacak 


Dağlıca olayının tutuklu eri Ramazan Yüce, 6 ayrı suçtan ömür boyu hapisle yargılanacak. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007 günü terör örgütü tarafından askerî birliğe saldırı sonrası PKK tarafından kaçırılan 8 asker hakkında askerî savcı iddianamesini tamamladı.
Terör örgütü PKK'nın üstlendiği saldırıyı, DTP kınadı


Patlamada askerî servis otobüsü ile patlayıcı yerleştirilen aracın yanındaki 5 sivil araç kullanılamaz hale geldi. 25 araç ile cadde üzerindeki 5 apartman da zarar gördü.
Diyarbakır'daki hain saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. Terör örgütüne yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamada..
PKK bilmecesi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, günlerdir Kuzey Irak ve Türkiye sınırlarında PKK'ya dönük operasyonlar düzenliyorlar. Herkesin genel kanaati, operasyonların bir süre daha devam edeceği yönünde. 

ALİ BULAÇ Yazdı

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 15:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?