29
Nisan
2024
Pazertesi
DİYARBAKIR

Flama asma kavgası

Diyarbakır'da BDP ve AK Partili bir grup arasında flama asma kavgası çıktı. Bıçak ve silahların da kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da parti bayrağı ve flaması asılması gerekçesiyle BDP ve AK Parti üyeleri arasında çıkan gerginlikte bir kişi yaralandı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesinde Diclekent Bulvarında yer alan AK Parti seçim bürosunun önündeki kavşağa seçim çalışmaları kapsamında parti bayrağı ve flaması asmak isteyen BDP ve AKP üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Tartışma büyüyerek bıçak ve silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çevik kuvvet polisleri ile zırhlı araçların müdahale ettiği kavga sırasında yaralanan bir kişi, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, "BDP bayraklarının bulunduğu yerlere kendi bayraklarımızı asmamaya özen gösteriyoruz. Seçim büromuzun önünde bulunan kavşağı arkadaşlarımız süslemeye gittiğinde BDP'den de bazı kişiler kavşağı flamalarıyla süslemek istemiş. Arkadaşlarımız uyarılarda bulunmuş. Kendilerinde de bıçak bulunuyor. Biraz ötede otobüste adamlarını bekletmişler. Onların seçim büromuzun önünü süslemelerini tahmin bile etmezdik" diye konuştu.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise provokasyona işaret ederek,

"Belli ki birileri bu seçim sürecini provoke etmek istiyor. Birileri bu kentte huzursuzluk ve çatışma ortamı istiyor. Bunu yapanlar açık ve net bu saldırganlardır. Arkadaşlarımız hepsini tanıyor. Birazdan bu kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da geçen hafta da BDP ile Hüda-Par üyeleri arasında kavga çıkmış ve 16 kişi yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2014 Perşembe 10:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?