8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

"15 Şubat" kameralara takıldı

Diyarbakır Valiliği'nden, 15 Şubat günü meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 55 kişinin adliyeye sevk edildiği ve olaylarda 14 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi.

Olaylar sırasında saldırganların molotof kokteyllerinin hedefi olan PTT Şubesi ve saldırı anı Mobese kameraları tarafından kaydedildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "15 Şubat günü bölücü terör örgütü elebaşısının yakalanmasının yıldönümünü protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen basın açıklamaları ve sonrasındaki molotoflu, taşlı, sopalı ve yasa dışı sloganlar eşliğinde şehrin kamu düzenini bozan, işyerlerine ve araçlara, vatandaşlara ve güvenlik birimlerine saldırılarda bulunan toplam 55 kişi suç aletleri ile birlikte gözaltına alınmıştır. Olaylarda 14 güvenlik görevlisi ise çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır.

Olay yerinde ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 37 adet molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan benzin ve malzeme, 1 adet eldiven, kamuflaj amaçlı bez ve kıyafet, örgüt bayrakları, örgütsel doküman ve yayınlar ele geçirilmiştir" denildi.

Olaylarda Mobese kameralarına saniye saniye yansıyan molotof kokteylli saldırı görüntüleri ise dikkat çekti. Bağlar ilçesinde bir PTT Şubesi'ne molotoflu saldırıda bulunan göstericiler saniye saniye görüntülenirken yakalanan malzemeler ise basın mensuplarına gösterildi.

Açıklamada ayrıca gözaltına alınan 55 şüphelinin adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 22:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?